Opening Werkpunt op circulair bedrijventerrein GroeneWaarden

Foto: Renkum Nieuws

Donderdagmiddag opende wethouder Joa Maouche het Werkpunt GroeneWaarden in de oude steenfabriek op het circulaire bedrijventerrein GroeneWaarden in Doorwerth.

Bij het werkpunt kunnen mensen werkervaring opdoen op weg naar een betaalde baan en kunnen mensen met een arbeidsbeperking passend werk vinden.

Polo

Op 7 januari zijn er acht Renkumse inwoners met een WsW-indicatie begonnen. Wethouder Maouche reageert verheugd: “Deze mensen hebben altijd buiten onze gemeente gewerkt en nu hebben we eindelijk een plek in onze eigen gemeente waar ze kunnen werken.” Een thuiswedstrijd dus, besluit hij.

De nieuwste werknemers lijken het naar hun zin te hebben. De wethouder heeft, voor hij symbolisch de werkplek opent, een presentje voor hun. Een nieuwe polo met het logo van de GroeneWaarden erop. De werknemers laten een beetje gelaten de belangstelling voor hen met de nieuwe polo’s over zich heen komen. Maar als zij mogen vertellen over hun werk, vertellen ze met enthousiasme.

Werkgelegenheid in de regio

Werkpunt Groene Waarden is een samenwerking tussen werkgever Hooijer Renkum B.V., uitzendbureau Effectief Personeelsdiensten (een onderdeel van Hooijer B.V.) en re-integratiebedrijf Compleet Mensenwerk.

Samen hebben zij veel vacatures te vergeven. Zo komt er binnenkort een houtskoolcentrale op het bedrijventerrein waar het werkpunt is gevestigd. Dit biedt werkgelegenheid aan zes tot acht fte. Daarnaast heeft Compleet Mensenwerk een uitgebreid netwerk van bedrijven en uitzendbureaus in de regio.

Samenwerking tussen verschillende instanties

Kortom, het Werkpunt GroeneWaarden biedt mooie perspectieven aan werkzoekenden en werkgevers in de gemeente Renkum. Compleet Mensenwerk gaat de kar trekken op het Werkpunt GroeneWaarden en het is de bedoeling dat er nauw samengewerkt gaat worden met andere partners zoals UWV, scholen voor speciaal onderwijs, GGZ-instellingen, re-integratiebedrijven en lokale ondernemingen.