Ontmoeting burgemeesters gemeenten Renkum en Dębno in Polen

Burgemeesters Grzegorz Kulbicki en Agnes Schaap
Foto: Freerk de Boer

De Stichting Renkum – Dębno had burgemeester Agnes Schaap en wethouder Jasper Verstand uitgenodigd om in het weekend van 4 t/m 7 april jl. een bezoek aan de gemeente Dębno in Polen te brengen.

In het najaar van 2018 is daar een nieuwe burgemeester gekozen: Grzegorz Kulbicki. Het bezoek stond in het teken van het kennis maken en verstevigen van de stedenband.

Delegatie

De delegatie uit Renkum werd allerhartelijkst ontvangen en er werd een uitgebreid programma aangeboden om de gemeente Dębno te leren kennen. Zo werden er bezoeken aan het Gemeentehuis, het Cultuurhuis, de Bibliotheek en het Therapeutisch Centrum gebracht.

Grzegorz Kulbicki en een delegatie van ambtenaren ontvingen burgemeester Agnes Schaap en wethouder Jasper Verstand uit Renkum en de Stichtingsleden Renkum – Dębno op het gemeentehuis. Hier werden allerlei ideeën uitgewisseld voor het versterken van de stedenband voor de komende jaren.

Ook werd de Grzegorz Kulbicki uitgenodigd om in september de 75e Airborneherdenkingen bij te wonen.

Kinderhuis

Het bezoek aan het Kinderhuis, waar kinderen met een handicap worden opgevangen en intern gehuisvest, maakte op de delegatie uit Renkum veel indruk. Het kinderhuis is indertijd ( na de eerste vrije verkiezingen) door Renkumers o.l.v. Jan Brandsma helemaal opgeknapt.

Het mannenkoor Mio was ook naar Dębno afgereisd en heeft daar verschillende optredens verzorgd: onder anderen op het grote plein van Dębno.

Iedereen kan terugkijken op een zeer geslaagd weekend.

Cookieinstellingen