Taart voor de vrijwilligers en de Horsa glider is naar huis

Foto: Renkum Nieuws

Een bewoner van de Hartensteinlaan verraste vanmorgen de ploeg vrijwilligers die aan het werk waren in de grote defensie tent  naast De Naald met taart.

Geheel in stijl: met de Horsa er op.

Overloon

taartVolgens de vrijwilligers kwamen de aanwonenden vaak kijken: “Sommigen wel iedere dag!” Allemaal enthousiast dat de Horsa Glider bijna een maand voor hun huis stond. De taart werd hartelijk in ontvangst genomen en er bleef geen stukje over, voor de vrijwilligers weer aan de slag gingen.

De laatste keer dat de Horsa te bezoeken was voor het publiek was 26 september. Sinds die dag zijn vrijwilligers druk geweest de Horsa weer uit elkaar te halen. Vandaag ging ze op transport, drie diepladers zijn er voor nodig om alle onderdelen te vervoeren naar Overloon waar het een permanente plek krijgt..

Takelen

Het was nog een heel werk, ook weer secuur en met het nodige takelwerk konden de romp, vleugel en andere onderdelen van elkaar af en op de vrachtwagens geladen worden.

Vanavond kwam de Horsa aan bij Oorlogsmuseum Overloon. Daar zal ze met hulp van experts in elkaar gezet worden. De vleugel bleek in Oosterbeek toch niet te passen, de tijd om het verder te proberen ontbrak en lag daarom op bokken in de tent.

In Overloon zal wel het gehele zweefvliegtuig in elkaar gemaakt worden maar hebben ze gelukkig alle tijd voor.

Het nieuws over de Horsa terugkijken? –> Dossier: Horsa Assault Glider in Oosterbeek

taart

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden