Goede kans op titel Dorpshuis van het Jaar voor MFC Doelum

Foto: MFC Doelum

Uit 67 aanmeldingen heeft een vakjury Doelum geselecteerd als finalist voor Dorpshuis van het jaar 2019, de verkiezing wordt georganiseerd door Omroep Gelderland.

Vanaf eind oktober brandt de strijd los, in december wordt bekend wie de titel krijgt.

De strijd

De wedstrijd heet weliswaar Dorpshuis van het Jaar, maar alle ontmoetingsplekken in Gelderland die voldeden aan de beschrijving ‘een plek voor en door inwoners’ maakten kans. Er waren drie hoofdthema’s waarop de aanmeldingen beoordeeld werden:

  • sport&bewegen
  • uitstraling
  • toegankelijkheid

Een vakjury selecteerde op basis daarvan zes finalisten, waaronder Doelum. Presentatrice Angelique Krüger van TV Gelderland gaat langs bij de zes finalisten. In zes afleveringen (vanaf 20 oktober iedere zondag om 17.20 uur) gaan de genomineerden de strijd met elkaar aan en in de finale-uitzending op 15 december wordt de winnaar bekend gemaakt.

Stemmen

Het publiek bepaalt voor een groot deel wie wint. Er kan in de week van 8 t/m 13 december gestemd worden via dorpshuisvanhetjaar.nl of in Doelum zelf. Alle finalisten krijgen 750 euro, die is dus al binnen. Het winnende dorpshuis krijgt hier bovenop nog 2.500 euro én de titel ‘Dorpshuis van het jaar 2019’.

De overige finalisten zijn: ’t Dorpshuus in IJzerlo, St. Dorpsaccommodatie Rietmolen in Rietmolen, Buurthuis ’t Huukske in Arnhem, Het Stadshuus in Lochem en MFC De Steen in Heerewaarden.

De verkiezing ‘Dorpshuis van het Jaar’ is een initiatief van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland, Omroep Gelderland en Provincie Gelderland. De Leefbaarheidsalliantie bestaat uit Vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen Gelderland (DKK), Plattelands Jongeren Gelderland (PJG), Spectrum partner met elan en Zorgbelang Inclusief. Samen zetten zij zich in voor de leefbaarheid van Gelderland.