Huize Vrijland (Mill Hill) wordt particulier verzorgingstehuis en zorghotel

Foto: Lunee Vastgoed

Ontwikkelaar en belegger Lunee Vastgoed uit Amstelveen is de trotse nieuwe eigenaar van het klooster Huize Vrijland aan de Johannahoeve 4 in Oosterbeek.

Het bestuur van de Regio Mill Hill Missionarissen besloot het complex te verkopen vanwege de afname van het aantal leden van de Regio Mill Hill Nederland. De Amstelveense ontwikkelaar zal Huize Vrijland gaan herontwikkelen tot een particulier verzorgingshuis en een zorghotel. Het verzorgingshuis dat in het meest recente deel van Huize Vrijland zal worden ondergebracht zal in 2021 worden geopend.

Het overige deel van Huize Vrijland blijft ter beschikking van de Regio Mill Hill voor zo lang zij dit nodig hebben voor eigen huisvesting. Het in 2009 nieuwgebouwde St. Jozefhuis alsmede de omliggende terreinen vallen buiten verkooptransactie.

Mill Hill

De Mill Hill Missionarissen zijn sedert 1956 gehuisvest in Huize Vrijland. Huize Vrijland was een onderdeel van het grotere geheel van Mill Hill dat zowel in de gemeente Renkum als Arnhem ligt. In 2009 is het opleidingscentrum van Mill Hill verkocht aan de zusters Trappistinnen (Koningsoord) en is het St. Jozefhuis gebouwd.

Het bestuur van Mill Hill Missionarissen is de afgelopen periode nagegaan hoe de huisvesting van de ‘laatste’ Mill Hillers in Nederland het beste vorm kan worden gegeven. Dit heeft er toe geleid Huize Vrijland te verkopen. In de verkoopprocedure zijn meerdere ontwikkelende beleggers betrokken. Uiteindelijk is de keuze op Lunee Vastgoed gevallen. Mill Hill heeft zich laten bijstaan door JLL uit Amsterdam.

Plannen

De heer Arthur van Neerijnen, directeur en mede-eigenaar van Lunee Vastgoed, is verheugd met de aankoop. Het is een hoogwaardige, bijzondere locatie aan de rand van Oosterbeek. De heer van Neerijnen is blij met het vertrouwen van Mill Hill om het complex te gaan herontwikkelen. Leidend daarbij is passende woonruimte voor Mill Hillers en respect voor historie.

Het komende jaar zal de planvorming in meer detail worden uitgewerkt en afgestemd met de betrokken instanties om te bepalen hoe de duurzame nieuwe invulling van het complex eruit zal komen te zien. Voor de invulling van de zorgfunctie werkt Lunee Vastgoed samen met Ridge uit Veenendaal.

Over Lunee Vastgoed

Lunee Vastgoed is in 2011 opgericht door twee ervaren vastgoedontwikkelaars. Kees Jan Hoes en Arthur van Neerijnen hebben beiden een trackrecord van meer dan twintig jaar in vastgoedontwikkeling. Zij vormen de drijvende krachten achter Lunee Vastgoed.

Met een duidelijke visie en voldoende eigen middelen realiseren zij vernieuwende oplossingen in de huidige vastgoedmarkt. Momenteel is Lunee Vastgoed actief in Utrecht, Haarlem, Veenendaal, Apeldoorn, Den Haag, Hilversum, Nieuwegein, Raamsdonksveer, Westland en Bilthoven.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden