Sneeuwbessen voetbal!

foto Mariette Klomp
Foto: Mariëtte Klomp

Partnercontent: Heb jij dit wel eens gezien? Zolang de sneeuwbessen in het bos zijn, is het voetbalseizoen bij de kabouters!  Er is een serieuze competitie in het bos want iedereen wil winnen.

Want ja kabouters lijken toch wel een beetje op mensen.

Kabouterhuisjes

In het bos, in welk bos dan ook, wonen vele kabouters. Ze zijn verrassend klein en de meeste van ons komen ze niet tegen. Regelmatig gaat Mariette Klomp met kinderen het bos in en oh wat een feest… de kabouters zijn geweest. We zien eigenlijk nooit afdrukken van de kabouters in het bos maar ze zijn zeer inventief. Vaak zijn ze ’s nachts op pad en mensen, gaan ze liever uit de weg.

Onder de zolen van de laarsjes, klompen of schoenen zitten stempels zodat het lijkt dat er vogeltjes zijn geweest. Zo ontstaat er een spoor van vogelpootjes, maar wie weet er nu zeker of het een vogel of kabouter was?

Kinderen vinden dit mega interessant en zoeken graag mee naar de kabouterhuisjes. Bij speciale bomen zijn er ingangen, kun jij een deurtje vinden waar een kabouter woont? Of stoot je per ongeluk op de woning van een trol…. Oeps en dan wordt het maken dat je weg komt, want trollen zijn de pestkoppen van het bos.

Voetballen en goed werk

Naast het voetballen doen kabouters goed werk in het bos. Ze zorgen voor de dieren, planten en bomen. Zelfs het wilde zwijn dat naar niemand luistert is zo mak als een lammetje bij de kabouters. Het is een feest wanneer een kabouter een ritje op de rug van het zwijn maakt, iedereen heeft plezier.

Heb jij wel eens de gaatjes in bomen gezien? Wat doen kabouters verder in het bos? Waarom stinkt een trol, en weet jij hoe snel en sterk een kabouter is? Stel je voor je dat je kunt zien en horen?

Regelmatig gaat Mariette Klomp met jonge en oude mensenkinderen het bos in. Samen zoeken ze de sporen van kabouters. Lijkt het je leuk om samen met je ouders en opa of oma mee te wandelen? En sporen te zoeken? Meld je dan aan!

Deze wandeling is geschikt voor alle leeftijden (vanaf 3 jaar tot 100 jaar)

De eerstkomende twee kabouterwandelingen zijn op woensdag 17 maart of woensdag 15 april. We starten bij Hotel De Bilderberg bij het Bilderbergsbos, achter het hotel in Oosterbeek. We verzamelen op de parkeerplaats.

  • Locatie: Startpunt: Parkeerplaats Hotel de Bilderberg, Utrechtseweg 261 te Oosterbeek
  • Aanvang: 14:00 uur; duur: 1,5 uur
  • Kosten: € 7,50 per kind tot 12 jaar ; volwassenen 15,00 euro te voldoen a contant voor start.
  • Aanmelden: tot 1 dag voor de wandeling telefonisch bij Mariette Klomp 06-10297825.
Cookieinstellingen