Webo Projects, al 15 jaar een vertrouwd adres voor alle klussen

Foto: Renkum Nieuws

Partnercontent: Een huis bouwen dat doen ze niet, maar verder kunnen John van Dooijeweert en Wiggert Groenevelt van Webo Projects in Renkum elke klus aan in ieder huis of gebouw, binnen en buiten, tot aan het tuinhek toe.

Sinds februari bestaat Webo Projects 15 jaar.

Samenwerken

De aanzet tot Webo Projects begon eigenlijk al 20 jaar geleden. John kwam in Renkum wonen en vroeg Wiggert wat klussen te doen. “Ik had een bestratingsbedrijf en toen wij verhuisden moesten er wat dingen gebeuren aan ons nieuwe huis maar ik kreeg ook ineens een mooie grote klus.” vertelt John, “Ik heb toen het klusbedrijf van Wiggert ingehuurd. Hij maakte de babykamer en een dakraam in orde want ik kwam er maar niet aan toe.”

Het klikte tussen John en Wiggert. Er werden wat klussen over en weer opgelost en daarna begonnen ze elkaar in te huren. Tot ze samen besloten dat het zo niet handig meer was, de klussen werden meer, steeds groter en ze schreven zich in februari 2005 in bij de Kamer van Koophandel als Webo Projects.

Samen konden ze alles aannemen: bestratingen én klussen. En ook hier maakten ze een succes van: hoewel eerst nog met zijn tweeën, moesten ze steeds vaker mensen inhuren omdat ze steeds meer gevraagd werden. Inmiddels hebben ze twee mensen in dienst en werken ze in twee ploegen. Nog meer mensen blij maken met een nieuwe creatie want dat blijft toch wel één van de leukste dingen.

Klein of groot

Het is sneller de heren op te laten noemen wat ze niet kunnen, al moest daar even over nagedacht worden, dan wat ze wel kunnen want die lijst is eindeloos. Kleinere en grote klussen bij mensen thuis of in de tuin, waarbij het niet blijft bij bestrating alleen, ook het planten van bomen, struiken, bloemen of gras hoort erbij.

Maar ook grote klussen zoals bij bedrijven of instellingen. “Wij werken ook veel voor zorgbedrijven.” zegt Wiggert “Al jaren eigenlijk. Vaak worden we achtereenvolgens weer voor een andere klus ingehuurd. Informeren ze bij elkaar na een verbouwing en zo hebben we al heel wat klanten gekregen.”

Hij laat een foto zien van een grote balie met daarvoor, een pas gelegde tegelvloer, in maritime blauw en witte strepen, diagonaal! De tegels zijn diagonaal gekleurd, een beste klus om dat helemaal pas te leggen maar aan de foto te zien: goed gelukt. “Dit is het Maritiem Museum in Rotterdam, komen we ook weer via, via terecht. Grote klus en een hele mooie!”

Iedere dag anders

John is dat moment op een klus in Barneveld maar niet lang meer en de volgende klus staat alweer te trappelen. Het leuke is dat het iedere dag anders is, de klussen zijn anders en ook de mensen. Zo denken John en Wiggert er allebei over. Twee vrolijke mensen die iedere dag met plezier en aandacht voor detail aan de slag gaan.

Door de week zijn ze meestal allebei buiten de deur maar op zaterdag zijn ze vaak aan het werk in de werkplaats annex opslag. Kleine klusjes, dingen opruimen of reclameborden maken voor langs het tennisveld. Een mooie stevige ook, van hout. “Voor de Renkumse tennisclub RTV Bakkershaag die wij sponsoren.” Maar op het bord staat niet Webo? “Nee hoor,” lacht Wiggert, “Die van ons hangt er allang, deze is van een toeleverancier van ons die de club ook is gaan sponsoren.”

Sponsoring aan het verenigingsleven vinden ze bij Webo Projects belangrijk. “De verenigingen hebben het moeilijk,” zegt Wiggert “en sommige initiatieven zoals het Airborne monument bij de Renkumse Heide of de kaarslichten bij de Airborne begraafplaats op kerstavond zijn ook heel belangrijke dingen.”

Of je nu dus een grote of een kleine klus hebt, in je tuin, huis en/of bedrijf, bij Webo Projects kun je prima terecht. Klik op de banner om naar de website te gaan.

Webo Projects

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen