Update: Heropening van het Airborne Museum in Oosterbeek uitgesteld

Update: Heropening van het Airborne Museum in Oosterbeek uitgesteld

Over drie dagen heropent het Airborne museum in Oosterbeek compleet vernieuwd zijn deuren! Geen verdieping is hetzelfde gebleven. Audiovisuele middelen zijn geplaatst, net als nieuwe meubels en zijn vitrines opnieuw ingericht.

De laatste puntjes worden nu op de i gezet. Voor iedereen die niet kan wachten tot zaterdag 14 maart, is hierboven alvast een klein voorproefje te zien op het nieuwe museum.

Voor kinderen is er in het museum altijd genoeg te doen en voor de 75 jarige viering van de Vrijheid is er straks een bijzondere voorstelling te zien, gebaseerd op een heel bekend verhaal, maar wist jij dat dit verhaal zijn oorsprong in de Tweede Wereldoorlog vond?

Kindertentoonstelling Waterschapsheuvel

In de nieuwe kindertentoonstelling stap je in de konijnenwereld van het wereldberoemde verhaal Waterschapsheuvel van de Britse schrijver Richard Adams. Hier ga je op zoek naar de ideale plek om te wonen. Een plek waar je mening telt en waar je in vrijheid kunt leven. Deze tentoonstelling zit boordevol verrassingen!

Adams schreef in 1972 het boek Waterschapsheuvel. Het werd een van de bekendste boeken ter wereld. In 1978 werd een animatiefilm gemaakt over het verhaal en in 2018 verscheen de serie Waterschapsheuvel op Netflix. Adams vertelde het verhaal, over een konijnenkolonie, aan zijn dochters Juliet en Rosamond in de auto onderweg naar school. Zij vroegen hem het verhaal op te schrijven.

Hij was toen 52 jaar oud en had al een leven als militair en ambtenaar achter de rug. In de Tweede Wereldoorlog diende Adams bij de Royal Army Service Corps (RASC) in diverse landen totdat hij bij de Seaborne Tail van de Eerste Luchtlandingsdivisie kwam en betrokken raakte bij Market Garden. Adams heeft Waterschapsheuvel gebaseerd op zijn eigen oorlogservaringen en de konijnen geïnspireerd

Deze video over de nieuwe kindertentoonstelling Waterschapsheuvel licht alvast een tipje van de sluier:

(tekst gaat verder onder video)

Veel mensen zullen erg benieuwd zijn naar het vernieuwde museum, het heeft maanden dicht gezeten en het kan erg druk worden dit weekend. Wil je zeker zijn van entree? Reserveer dan je kaartje alvast via deze link.

Voor de voorstelling Waterschapsheuvel dien je apart te reserveren, er kunnen namelijk per uur maar een beperkt aantal bezoekers naar binnen. Daarvoor kun je reserveren via deze link.

Dossier: 75 Jaar Vrijheid
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden