Na de Airborne Wandeltocht nu streep door Renkum Airborne

Foto: Renkum Nieuws

Het zal allerminst onverwacht zijn maar dat maakt de teleurstelling natuurlijk niet minder. Er gaat ook een streep door de Renkum Airborne dit jaar. De organisatie van Renkum Leeft heeft besloten dat het niet verantwoord is met de huidige corona-situatie.

Een soortgelijk besluit namen eerder de organisatie van de Airborne Wandeltocht en de Airborne Herdenkingen in Ede. De Airborne Wandeltocht, die dit jaar op 5 september zou plaatsvinden is helemaal afgelast. In Ede wordt nu bekeken hoe men toch op één of andere manier de herdenking kan laten plaatsvinden want vergeten, dat doen we hier niet.

Voorbereiding

De organisatie van de Renkum Airborne was al bezig met de voorbereidingen voor de 8e Renkum Airborne die 18 en 19 september zou plaatsvinden. De 7e editie tijdens de 75e Airborne Herdenkingsweek was een enorm succes. Op ‘last minute’ werd er nog een heuse Spitfire binnengehaald en tijdens de speciale lasershow stond het terrein vol met toeschouwers. Dat zet je natuurlijk niet in een maandje op touw.

“Het verbod -vanwege de coronacrisis- op evenementen loopt tot 1 september. Toch heeft Renkum Leeft al besloten om Renkum Airborne dit jaar niet als publieksevenement vorm te geven. Een grootschalig evenement waar jong en oud dicht bij elkaar staat is naar verwachting ook in september (nog) niet verantwoord. De gezondheid staat voorop.” zegt de organisatie.

De komende tijd wordt nagedacht hoe er enige vorm van (online) herdenkingsactiviteiten in Renkum in september 2020 gehouden kunnen worden. Hierover volgt informatie later dit jaar.

Cookieinstellingen