Jackie: Hoe gaat het met je?

Foto: PDP, pixabay

Hoe gaat het met je? Deze vraag wordt vaak achteloos gesteld, wachten op het antwoord doen veel mensen eigenlijk niet meer. Het is een soort gewoonte vraag geworden.

Mensen zijn alle ellende zat. Het is tijd voor verandering, verruiming, erop uit gaan. Maar wat als je dat nu niet kan.

Door Jackie Crince Le Roy

Door mijn vrijwilligerswerk bij de Vereniging De Zonnebloem kom ik in aanraking met veel mensen met een fysieke beperking. Er zijn veel mensen chronisch ziek, gehandicapt en oud of jong die de deur op het moment niet uitkomen.

Gisteren was ik bij een mevrouw van midden 50. Rolstoel gebonden, chronisch ziek en toch zo positief in het leven. Ik ervaar het als bijzonder. Elke dag leven met veel pijn, elke dag je eigen beperkingen tegen komen en toch positief in het leven staan. Dingen willen ondernemen, blij zijn met de kleine dingen. En vooral het waarderen dat jij als vrijwilliger van de Zonnebloem op bezoek komt. Dit betekent de wereld voor haar.

De landelijke vereniging De Zonnebloem steunt mensen met een beperking van alle leeftijden. Onze ouders, broers of zusters kunnen er allemaal terecht.

Ikzelf ben vrijwilliger bij de Regio RijnVeluwe en de afdeling Presikhaaf. Elk jaar organiseert De Zonnebloem een loterij. Fondsen zijn essentieel om het werk te doen en te blijven voorzetten.

Sinds juni zijn we gestart met de landelijke lotenverkoop. Door de Corona loopt het minder dan vorige jaren en daarom vraag ik uw steun. Koop een lot van 2 euro en steun de plaatselijke afdelingen!

Online lotenverkoop

Onze gasten zijn stuk voor stuk blij en dankbaar voor de activiteiten, attenties en uitjes die we organiseren. Wil jij ons steunen en een of meerdere loten kopen van de Zonnebloem. 

De loten kunnen online gekocht worden en kosten twee euro per stuk. Doe je mee? Via mijn pagina kun je loten kopen. De trekking is op 12 oktober en er zijn prachtige prijzen te winnen.

Liever geen digitale loten?

Er zijn ongetwijfeld mensen, zoals deelnemers of buurtbewoners, die gewend zijn om een papieren loten te kopen en dat graag blijven doen.

Neem dan contact met Jackie Crince, Secretaris Regio RijnVeluwe op; [email protected] of 0648024624.

Er kan zoveel meer dan je denkt

De Zonnebloem verrijkt het leven van mensen met een lichamelijke beperking. Dat doet de vrijwilligersorganisatie met huisbezoeken, dagjes uit en aangepaste vakanties. Met 1.200 lokale afdelingen is de Zonnebloem actief in vrijwel elke wijk, dorp en stad in Nederland. Als kennispartner in toegankelijkheid werkt de Zonnebloem aan het toegankelijker maken van vrijetijdslocaties. Ook heeft de Zonnebloem rolstoelhuurauto’s, verdeeld over Nederland.

De Zonnebloem zegt niet voor niets: “Er kan zoveel meer dan je denkt.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen