Meijer & Siegers 120e verjaardag gevierd met fotoboek én puzzel

Foto: Devi van Hellesem

Op 17 oktober 2020 viert boek- en kantoorboekhandel Meijer & Siegers haar 120e verjaardag en dat moet gevierd worden en hoe doe je dat beter dan met een fotoboek én een legpuzzel.

Eigenaren Wim en Helma Kersten vieren de 120ste verjaardag met beide uitgave, helemaal Oosterbeeks natuurlijk.

Als je Oosterbeek bent

De Oosterbeekse fotograaf Daan van Oort legde vanaf september 2019 tot augustus 2020 de 75 jaar herdenkingen van operatie Market Garden en vier seizoenen in Oosterbeek vast. Het fotoboek “AlsjeinOosterbeekbent” geeft een tijdsbeeld weer van Oosterbeek tijdens een bijzondere periode door de vele prachtige foto’s van markante punten en onbekende plekken.

Het 176 pagina’s tellende fotoboek heeft een voorwoord van de burgemeester van Renkum, de geschiedenis van Meijer & Siegers en de teksten zijn in het Nederlands en Engels.

Het Oosterbeeks café

De puzzel van 1000 stukjes genaamd het “Oosterbeeks café” bestaat uit een hele boel elementen uit Oosterbeek. Zo ligt er in het gezellige, niet bestaande café op tafel een Oosterbeek Beleeft, staat er een Airborne biertje naast een paar klaprozen. Op de stoelen staat het wapen van Renkum en de lamp boven tafel lijkt op een rode baret. Als je door het raam kijkt, die verdacht veel lijkt op één van de ramen in café Schoonoord, zie je het Airborne Museum, een tank en de soldaat en het bloemenmeisje. Aan de muur hangen schilderijen waar je De Naald ziet, de Oude Kerk en de Concertzaal.

Schilderijen van Oosterbeekse meesters en het stationsbordje van de NS maken de puzzel compleet. Of wacht, wie is dat kleine poppetje op de schouw? Wim Kersten begint te lachen “Ja dat was een grapje van ze. We besloten het zo te laten.”

75 jaar vrijheid

Daan en Wim zijn razend enthousiast over zowel het boek als puzzel. Het was ook een hele puzzel deze samen te stellen, getuige de mappen met proofreads, foto’s en teksten. Het was leuk eraan te werken en ze zijn met recht trots op het resultaat.

De teksten zijn zowel in het Nederlands als het Engels. Meijer & Siegers is ook in het buitenland een bekende. Die keuze was dus logisch. In september weten vele gasten uit het buitenland de winkel te vinden maar ook dagelijks online want de collectie met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog is groot.

Dit jaar is alles anders. En dat tijdens de 120e verjaardag en 75 jaar vrijheid. Wim had het zich allemaal wat anders voorgesteld maar het is niet anders. Net als iedere september zijn er weer interessante lezingen georganiseerd en in de verjaardagsmaand oktober, wordt natuurlijk ook een feestje.

Nu bestellen, straks ophalen of opsturen

Het boek en de puzzel zijn alvast te reserveren door te mailen naar [email protected], bel 026-3341047 of je komt even langs in de winkel. Het fotoboek kost €29,99 en de puzzel €19,99. Op 17 oktober, op de verjaardag van de boekhandel, zijn ze er dan echt.

120e verjaardag

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen