Inspiratieworkshops Kinderboekenweek enthousiast ontvangen

Foto: bibliotheek Veluwezoom

Oosterbeek – Voor leerkrachten is het ieder jaar weer een tijdrovend karwij om een leuk en aansprekend programma voor hun leerlingen te maken voor belangrijke momenten als de Kinderboekenweek.

Hoe fijn is het dan om kant-en-klare lesideeën en inspiratie aangereikt te krijgen?

De Bibliotheek Veluwezoom, Buurtsportcoaches Renkum en Lookman Erfgoed & Cultuur organiseerden daarom een serie inspiratieworkshops voor leerkrachten die zonder twijfel zorgen voor een geweldig Kinderboekenfeest.

Inspiratieworkshops

De Kinderboekenweek start dit jaar op 30 september, met het thema is geschiedenis. De workshops sloten daar dus bij aan. Bijvoorbeeld: Ontdek de wereld van vroeger in de boeken van nu, Hoe was het vroeger in Renkum? en Zingen en spelen op instrumenten van vroeger.

Alles om de geschiedenis op een speelse manier tot leven te brengen. Buurtsportcoaches van de Gemeente Renkum demonstreerden daarnaast eenvoudige maar doeltreffende manieren waarop je Bewegend Leren kunt inzetten in de klas.

En toen?

‘De leerkrachten waren enthousiast en heel blij met onze inbreng. De sfeer was goed en de inhoud inspirerend. Dit scheelt scholen veel tijd in hun voorbereidingen en organisatie van de Kinderboekenweek,’ vertellen Roselijn de Bruin van de Bibliotheek Veluwezoom.

Tanja Dijkstra van Buurtsportcoaches Renkum en Judica Lookman van Lookman Erfgoed & Cultuur. ‘Ze gingen naar huis met een hoofd vol inspiratie en een tas vol praktische werkvormen. Wij kunnen maar een ding toevoegen: laat dat Kinderboekenweekfeest nu maar beginnen!’