Aftrap nieuwe mijlpaal nieuwbouw LeerOntmoetingsCentrum

Foto: Flores Onderwijs

Een kloppend hart in het dorp Doorwerth. Dat is vanaf het begin van deze eeuw de wens geweest van veel inwoners van Doorwerth en Heveadorp. Er ligt een prachtig masterplan voor een echt dorpshart, dat in 2017 door de gemeenteraad is vastgesteld.

Op 23 september 2020 is een belangrijke mijlpaal, de aftrap, gezet voor de eerste fase van dit plan, de ontwikkeling van het leerdeel van het LeerOntmoetingsCentrum (LOC).

Mijlpaal voor kloppend hart van Doorwerth

mijlpaalSchoolbesturen ​Flores Onderwijs en​ Stichting PPO De Link hebben op 23 september 2020 samen met de gemeente Renkum het kaderdocument ondertekend met betrekking tot de nieuwbouw van de basisscholen en samenwerkende kinderopvang in Doorwerth.

Hiermee zijn de inhoudelijke kaders en de afspraken over het bouwproces vastgelegd en kan een vervolg worden gegeven aan de planontwikkeling van de nieuwbouw van het leerdeel van het LOC. Met de nieuwbouw krijgt Doorwerth een toekomstbestendig en duurzaam schoolgebouw voor alle kinderen uit het dorp.

Het LOC wordt in een latere fase mogelijk nog aangevuld met een ontmoetingsdeel. Hiervoor loopt momenteel een haalbaarheidsonderzoek.

Ingebruikneming LeerOntmoetingsCentrum schooljaar 2023-2024

De scholen en kinderopvang starten binnenkort met het opstellen van een programma van eisen en het selecteren van een architect voor het plan. De eerste uitdaging die de architect meekrijgt is het maken van een visie op de stedenbouwkundige inpassing van het gebouw in de omgeving en een visie op de vertaalslag van de opgave in een gebouw.

Belanghebbenden, waaronder buurtbewoners, zullen hier in worden meegenomen Doel is dat de scholen en kinderopvang in het schooljaar 2023-2024 het nieuwe pand in gebruik kunnen nemen.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen zijn de afgelopen maanden verdubbeld, wat o.a. goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].