The Revenant in Filmhuis Oosterbeek (trailer)

Foto: Filmposter

Op vrijdag 15 (uitverkocht), zaterdag 16 en zondag 17 april (uitverkocht) vertoont Filmhuis Oosterbeek The Revenant van Alejandro González Iñárritu.

Leonardo DiCaprio kroop voor The Revenant in de huid van Hugh Glass, een avonturier die in het begin van de 19e eeuw als gids optreedt tijdens een expeditie van pelsjagers door de Rocky Mountains. Hij won er terecht een Oscar voor.

Na een bloedige confrontatie met indianen moet Hugh de aftocht blazen. Op de terugweg naar hun handelspost wordt Glass vervolgens te grazen genomen door een grizzly.

Deze adembenemende aanval, die maakt dat je de adem van die enorme beer bijna kunt ruiken, is niet alleen het bloedstollende hoogtepunt van The Revenant, het is ook een scène die deze uiterst zintuiglijke film typeert en DiCaprio’s verbale inbreng reduceert tot grommen, kreunen en een handjevol schor gestamelde zinnen.

Iñarritu heeft zijn cast en crew ondergedompeld in een soortgelijke onherbergzame wildernis als waar het verhaal zich afspeelt. Alle emoties en ontberingen van de personages op het scherm lijken daardoor aan geloofwaardigheid gewonnen te hebben. Je voelt de kou in hun botten, de honger in hun maag en de angst om hun hart.

Als de halfdode Hugh Glass in de steek wordt gelaten door degenen die hem zouden verzorgen, lijken we even af te stevenen op een ordinaire wraakfilm. Maar mede dankzij de sterke acteurs en het indringende camerawerk wordt dit ruim tweeënhalf uur durende epos daar ver bovenuit getild. Naast een spannend avontuur is The Revenant namelijk vooral ook een meditatie over menselijkheid en ons overlevingsinstinct. En over de ongenaakbare natuur, die in al zijn woeste schoonheid kan geven en nemen.

De voorstellingen van vrijdag en zondag zijn helaas uitverkocht. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor zaterdag 16 april, aanvang 20.00 uur. Reserveren kan via www.filmhuisoosterbeek.nl

Dossier:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0