Brandbrief ondernemersverenigingen naar burgemeester Schaap

Foto: Renkum Nieuws

Ondernemersverenigingen Ondernemend Oosterbeek, Renkum Centrum, Unicum en TOPinuwregio hebben burgemeester Agnes Schaap een dringende oproep gestuurd om winkels, horeca en de culturele sector zo snel mogelijk te openen.

Brandbrief

De ondernemersverenigingen schrijven:

Geachte burgemeester Schaap,

Het zal u niet zijn ontgaan dat veel winkeliers en in het bijzonder de horecaondernemers onderhand het water aan de spreekwoordelijke lippen staat. Ook in onze gemeente is dat nadrukkelijk het geval. Ondanks alle inspanningen van de ondernemers om binnen de beperkingen toch enige omzet te genereren is dit bij lange na niet voldoende om de vaste kosten te dekken, laat staan een ondernemersinkomen te verwezenlijken.

Natuurlijk zijn onze leden enigszins geholpen met de overheidsregelingen als TVL en NOW echter een compensatie voor het verlies aan ondernemers inkomen is er ondanks de TOZO nauwelijks. Stelt u zich eens voor dat u als kostwinner 6 maanden geen salaris ontvangt maar wel uw hypotheek en andere vaste lasten moet betalen. Dat gaat al snel over duizenden euro’s, reserves die niet iedereen heeft en zeker niet voor dat doel apart heeft gezet. We zijn ondernemers, geen klagers en willen slechts benadrukken dat we het zo niet langer redden.

Onze ondernemers zorgen voor het kloppend hart in de 6 dorpen. Het omvallen van ondernemingen is op vele fronten een debacle. Het zal meer leegstand tot gevolg hebben, is slecht voor de leefbaarheid in onze dorpen en zal niet in de laatste plaats persoonlijke en financiële drama’s tot gevolg hebben. Alleen een snelle weg naar heropening zou dit kunnen voorkomen.

Het is niet voor niets dat de sociale druk dagelijks toe neemt. De diverse brancheverenigingen zoals Koninklijk Horeca Nederland en In Retail hebben al eerder uitgebreide plannen en richtlijnen gepresenteerd die het verantwoord en veilig openen van winkels en horeca mogelijk maken. Daar is bijna een jaar met voortschrijdend inzicht aan ontwikkeld. Wij willen met klem benadrukken dat onze ondernemers deze plannen en richtlijnen integraal onderschrijven en zich voorbereid hebben er volledig naar te handelen. Ze zijn er klaar voor, u ook?

Wij vragen u, uit ons aller belang, te “vechten” voor onze gemeente en in het bijzonder voor onze ondernemers. Wij doen een dringende oproep aan u om ons actief te steunen en onze grote zorgen te delen in het overleg met uw veiligheidsregio of anderszins, en zodoende het demissionair kabinet te bewegen om versneld toe te werken naar de verantwoorde heropening van winkels, horeca en de culturele sector in uw/onze gemeente.

Namens de ondernemingsverenigingen in de gemeente Renkum, met vriendelijke groet,

Wim Kersten (voorzitter Ondernemend Oosterbeek)

Peter Snapper (voorzitter ondernemersvereniging Renkum Centrum)

John van Weelden (voorzitter ondernemersvereniging Unicum)

Arjan Marsman (voorzitter ondernemersvereniging TOPinuwregio)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen