Knielen op een bed violen in Filmhuis Oosterbeek (trailer)

Foto: Filmposter

Op 22, 24 en 26 april vertoont Filmhuis Oosterbeek de verfilming van Jan Siebelinks bestseller Knielen op een bed violen.

Jeugdliefdes Hans en Margje Sievez leiden een gelukkig gezinsleven op hun kwekerij. Beiden werken hard om het bedrijf gezond te houden, maar hun onvoorwaardelijke liefde voor elkaar houdt ze sterk. Op een dag komt Hans de prediker Jozef Mieras tegen die hem over God vertelt en de herinneringen aan zijn streng gelovige opvoeding aanwakkert. Als Hans vervolgens een diep religieuze ervaring heeft, is hij ervan overtuigd in direct contact met God te hebben gestaan.

In de daarop volgende zoektocht naar zingeving en het eeuwige leven verliest hij het zicht op de werkelijkheid en het … contact met zijn omgeving. Hij raakt steeds meer in de ban van het geloof, waardoor de verschillen tussen de familieleden alleen maar groter worden.

Terwijl Hans steeds verder in de macht van de sekte lijkt weg te glijden, kan Margje weinig meer dan toekijken hoe de liefde van haar leven langzaam maar zeker verdwijnt.

Knielen op een bed violen is een aangrijpende liefdesgeschiedenis en een klassiek noodlotsdrama over twee mensen die zielsveel van elkaar houden.

Regisseur Ben Sombogaart maakte een ontroerende film over liefde, geloof en het maken van keuzes.

Reserveren is aan te raden en kan via www.filmhuisoosterbeek.nl.

Dossier:
'

Reacties

article
6779
Knielen op een bed violen in Filmhuis Oosterbeek (zie trailer)
Op 22, 24 en 26 april vertoont Filmhuis Oosterbeek de verfilming van Jan Siebelinks bestseller
https://renkum.nieuws.nl/nieuws/6779/knielen-op-een-bed-violen-in-filmhuis-oosterbeek-trailer/
2016-04-18T12:15:29+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2016/04/18120654/KnielenOpEenBedViolen.jpg
Filmhuis Oosterbeek, Knielen op een bed violen, Oosterbeek
Nieuws