Plandelman en het Peukenmeisje gooien de peuk erin!

Foto: Anton Damen/Peter Konig

Doorwerth – De peuk erin op zaterdag 10 juli 2021. De datum van de landelijke Plastic PeukMeuk. Dan worden in meer dan 70 steden sigarettenfilters geraapt, geteld en geregistreerd.

Een van dé zwerfvuiltoppers is namelijk de sigarettenpeuk en daar willen de Plandelman en het Peukenmeisje wat aan gaan doen in Doorwerth

Peuk-Plandeling

Of je nu roker, ex-roker of nooit-roker bent, de meesten weten niet dat het achteloos op straat gegooide filter gemaakt is van cellulose acetaat. Van plastic dus. Filters verdwijnen misschien wel uit het zicht, maar vergaan dus nooit. En elke peuk telt, want een exemplaar kan acht liter water verontreinigen.

Om dit plastic soep-probleem op de (politieke) kaart te zetten, is er zaterdagochtend 10 juli tussen 09:30-10:30 een Peuk-Plandeling rond het winkelcentrum van Doorwerth. Verzamelpunt is dorpshuis Ons Middelpunt. De totaalscore van verzamelde peuken wordt dan bij het landelijke totaal meegeteld. Iedereen is welkom, want hoe meer zielen, des te meer peuk. Aanmelden is fijn, via [email protected].

Lees ook: DELTA Fiber Netwerk plandelt met inwoners de omgeving zwerfafval vrij

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen