Burgemeester Gebben biedt ontslag aan

Jean Paul Gebben tijdens de nieuwjaarsreceptie 2016
Foto: Renkum.Nieuws

Burgemeester Jean Paul Gebben heeft besloten morgen, 19 april, zijn ontslag aan te bieden aan Zijne Majesteit de Koning. Dit maakte de gemeente vanavond bekend.

Gebben heeft geconcludeerd dat de verstoorde verhoudingen, ontstaan na het incident op de Korenmarkt tijdens een stapavond, niet meer te herstellen zijn.

Uitkomsten onderzoek

Door Commissaris van de Koning Clemens Cornielje was de heer Geert Jansen gevraagd een onderzoek in te stellen of de verstoorde verhoudingen weer goed konden worden. Hij heeft eind vorige week zijn bevindingen aan de Commissaris bekend gemaakt. Nadat Cornielje burgemeester Gebben hierover informeerde, kwam hij tot het besluit op te stappen.

Jean Paul Gebben werd in 2007 burgemeester van Renkum en is in 2013 herkozen.

Waarnemend

Na overleg tussen de Commissaris van de Koning, de raad (fractievoorzitters) en het college van de gemeente Renkum is besloten om dan per direct de heer mr. H.L.M. (Hein) Bloemen te benoemen als waarnemend burgemeester. Dat zal voor de duur van een klein jaar zijn, tot een door de Kroon benoemde burgemeester, aangesteld zal worden als nieuwe burgemeester van de gemeente Renkum.

Hein Bloemen (CDA) is 66 jaar en was van september 2005 tot juli 2014 burgemeester van de gemeente Berkelland, daarvoor van de gemeente Driebergen-Rijsenburg (2000-2005) en waarnemend burgemeester van de gemeente Maarn (2004-2005). Van 1994 tot 2000 was hij wethouder van de gemeente Arnhem.

Dossier:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0