Gemeente Renkum heet waarnemend burgemeester Bloemen welkom

Waarnemend Burgemeester van Renkum H.L.M Bloemen
Waarnemend Burgemeester van Renkum H.L.M Bloemen
Foto: Renkum Nieuws

Het college van de gemeente Renkum betreurt het vertrek van de heer Gebben als burgemeester en heet waarnemend burgemeester Hein Bloemen welkom

“We nemen afscheid van een goede burgemeester.” zegt wethouder Jasper Verstand tijdens het wekelijkse persgesprek op het gemeentehuis. “Wij betreuren de ontstane situatie en het vertrek van de burgemeester. Uiteraard respecteren we zijn beslissing en leggen ons daar bij neer. Na acht jaar nemen we afscheid van een goede burgemeester en prettig mens. We wensen Jean Paul veel sterkte en succes.”

Aanleiding betreurt

Blij is het college dat de heer Bloemen op zo’n korte termijn waarnemend burgemeester wilde worden in de gemeente. Dit werd hem gevraagd door de Commissaris van de Koning Clemens Cornielje.

De heer Bloemen betreurt de manier waarom hij hierom verzocht is maar voelt zich vereerd. Mr. H.L.M. Bloemen (CDA)is gepensioneerd sinds 1 juli 2014 en heeft veel ervaring als burgemeester.

De heer Bloemen is 66 jaar en was van september 2005 tot juli 2014 burgemeester van de gemeente Berkelland, daarvoor van de gemeente Driebergen-Rijsenburg (2000-2005) en waarnemend burgemeester van de gemeente Maarn (2004-2005). Van 1994 tot 2000 was hij wethouder van de gemeente Arnhem.

Mooi Renkum

Burgemeester Bloemen vertelt dat hij deze omgeving, de gemeente Renkum goed kent van de tijd dat hij wethouder was. Hij woonde destijds tegen de gemeentegrens aan bij Oosterbeek. Ook heeft de voorlaatste gemeente waar hij burgemeester was, Driebergen-Rijsenburg, veel overeenkomsten qua samenstelling met de gemeente Renkum.

Een mooie gemeente. Dat vindt de heer Bloemen van Renkum. Hij woont nu in Ruurlo met zijn vrouw die lerares is. Zijn drie kinderen zijn inmiddels de deur uit. Na zijn korte pensionering, die nu meer als een grote vakantie aanvoelt, ziet hij er naar uit om in Renkum aan de slag te gaan.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen