Een plek voor een roos (of meerdere) voor Peter R de Vries in Renkum

Foto: DM van Hellesem

Renkum – De laffe moord op Peter R de Vries heeft in het hele land afschuw opgewekt, in diverse plaatsen worden er bloemen gelegd voor de misdaadverslaggever. Renske vond dat er in Renkum ook zo’n plek moest zijn.

Ze legde er zelf het eerste bosje rozen neer, bij de foto van Peter R. Ze koos het kunstwerk dat door Parenco aan het dorp werd geschonken, aan het begin van de Dorpsstraat, langs de Europalaan in Renkum er voor uit.

‘Kom op Renkum, deze plek moet vol rozen’

Strafadvocaat Peter C. Schouten deed op Twitter een oproep #eenroosvoorpeter en dat bracht Renske op het idee dat ook te doen. Misschien zijn er meer mensen die dat willen en daar hoopt ze dan ook op.

“Peter R de Vries heeft zo ontzettend veel gedaan voor Nederland, zoveel mensen in- en uit de gevangenis gekregen.” vertelt ze, “Ik heb ontzettend veel respect en bewondering voor hem. Al jaren. Ik volg de misdaad op de voet, en dus Peter ook. Hij is zo’n strijder, voor iedereen die zijn hulp nodig heeft.”

“Al met al vind ik dat het minste wat wij kunnen doen, is een roos neer leggen voor hem.” besluit ze.

peter

 

https://twitter.com/RenskeNieuwenh_/status/1416039161593831427

Advertentie De Vries namens journalistiek in bijna alle kranten

In nagenoeg alle grote kranten verschijnt zaterdag namens bijna vijftig Nederlandse nieuwsredacties een overlijdensadvertentie voor misdaadjournalist Peter R. de Vries. De mededeling is onder meer te lezen in De Telegraaf, AD, NRC en in de regionale kranten van DPG Media en Mediahuis.

“Peter R. de Vries had meerdere rollen, een daarvan was journalist”, zegt ANP-hoofdredacteur Freek Staps. “Die zijn we nu verloren en daar staan we als hele Nederlandse nieuwsjournalistiek bij stil.”

Volgens Staps geeft de journalistiek met deze gezamenlijke overlijdensadvertentie een krachtig signaal af. “Hoe pluriform de pers ook is, in Peter herkenden we allemaal iets.”

De misdaadverslaggever overleed donderdag op 64-jarige leeftijd nadat hij vorige week dinsdag onder vuur werd genomen. Dat gebeurde in het centrum van Amsterdam, nadat De Vries te gast was geweest bij RTL Boulevard.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected].