Tuchtcommissie KNVB voor CHRC en VVLK

Foto: HebiFot, pixabay

Voetbalclubs CHRC uit Heelsum en VVLK uit Leuth stonden heden avond voor de tuchtcommissie van de KNVB. Zij moesten zich beide verantwoorden voor de dramatische afloop van hun duel op 8 november. De tuchtzaak had plaats achter gesloten deuren in zaal Verploegen in Wijchen. Mogelijk komt de KNVB nog deze week met een uitspraak. Alle duels van de clubs zijn in ieder geval tot die tijd uitgesteld.

Beide clubs zijn aangeklaagd voor een ‘collectief exces’ aldus de bond. Zij worden tevens verweten te weinig maatregelen getroffen te hebben voor ordehandhaving en veiligheid. De teams gingen met elkaar op de vuist tijdens hun duel waarbij de politie de gemoederen moest sussen.

1e elftal CHRC uit de competitie

Twee dagen na de geëscaleerde wedstrijd werd het eerste elftal door het bestuur van CHRC uit de competitie gehaald. Daar is alleen toestemming van de bond voor nodig. Even daarna stapten trainer Robbers en zijn assistent de Leeuw op. Zowel het terugtrekken van trainer en assistent als het uit de competitie halen van het elftal wordt door de club toegeschreven aan de kleine selectie van spelers.

CHRC al eerder in KNVB onderzoek

De vechtpartij in Leuth volgde snel op een incident in een eerder duel. Dit duel tegen Kolping-Dynamo werd gestaakt nadat de Heelsumse speler Gerrits de scheidsrechter bespuwde. Gerrits werd op non-actief gezet en kan mogelijk geroyeerd worden als lid van CHRC. De KNVB besloot al eerder dit incident te onderzoeken. In korte tijd heeft CHCR dus een tweede onderzoek aan de voetbalbroek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen