6DorpenSchoon zoekt ouders van leerlingen op de JP Thijsseschool

24 jan 2017, 13:53 Nieuws
dsci4184
6DorpenSchoon zoekt buurtbewoners en ouders om leerlingen van groep 7/8 van de JP Thijsseschool in Renkum te begeleiden met het rapen van zwerfafval.
Woensdag 1 februari 2017 van 11.30 tot 12.15 uur wordt het zwerfafval opgeruimd in de wijk rond de school.

Waarom?

Op 5 plekken in de oceanen vang je meer plastic dan vis. Het plastic afval is voor mensen en zeedieren gevaarlijk. Hoe haal je die miljoenen kilo’s plastic afval weer uit het water? Daar heeft de Nederlander Boyan Slat een plan voor bedacht om die ‘plastic soep’ in de oceanen op te ruimen.
Maar, hoe komt al dat plastic in de oceanen? Wat kunnen wij doen om dat te voorkomen?

AfvalWEG-project

Deze en nog veel meer vragen over afval, zwerfafval en het recyclen van afval wordt met de leerlingen van de JP Thijsseschool besproken in het “afvalWEG-project”. In dit project werken 6DorpenSchoon, de gemeente Renkum, ’t Venster en het Renkums Beekdal samen.
Na een heel programma van voorlichting gaan de leerlingen, gewapend met veiligheidshesjes, handschoenen en prikstokken de buurt in.
Voor het onderdeel ‘rapen van zwerfafval’ zoekt 6DorpenSchoon vrijwilligers. Informatie en opgave om mee te doen is te verkrijgen bij Greet Visser – Schoon, 026-33 37 166.