Stichting Taxus Taxi haalt taxussnoeisel gratis thuis op

Foto: stichting Taxus Taxi

Het voorjaar is van start, tijd om naar  buiten te gaan en de tuin onder handen te nemen. Denk dan aan Stichting Taxus Taxi. De stichting zamelt taxussnoeisel in ten behoeve van de productie van medicatie tegen kanker.

Van medio mei t/m eind september is zij ook actief in Renkum en omstreken. Bestel ook een gratis Taxus Taxi Tas om het snoeisel mee te verzamelen.

Ophaalservice voor iedereen

Iedereen kan gebruik maken van de kosteloze ophaalservice van taxussnoeisel: zowel particulieren, hoveniers, gemeenten als bedrijven. Stichting Taxus Taxi haalt het snoeisel thuis op. Een ophaalverzoek kan heel gemakkelijk ingediend worden via de website of telefonisch. Alleen de jonge scheuten (de groene delen van de taxus) zijn bruikbaar, zij bevatten namelijk de belangrijke stof Taxol, wat een onderdeel van de chemotherapie is.

Om het gemakkelijker te maken biedt de stichting gratis Taxus Taxi Tassen (big bags) en knipzeilen aan. Op deze manier wordt er ook geen ander tuinafval, zoals stenen, zand, hout en blad, met het taxussnoeisel vermengd. Tas bestellen? www.taxustaxi.nl of telefoonnummer 085-48 96 350. De tas wordt gratis thuisbezorgd samen met knipzeil.

Zet of leg het taxussnoeisel op een zichtbare plek neer, zodat de chauffeur dit gemakkelijk kan vinden. De tas wordt leeg achtergelaten, zodat deze weer gebruikt kan worden voor een volgende keer. Is er een persoonlijke vraag aan de chauffeur over de taxus? De chauffeur is te allen tijde bereid deze te beantwoorden. Voor het op laten halen van taxussnoeisel: www.taxustaxi.nl of ook telefoonnummer 085-48 96 350. Door middel van het scheiden van taxussnoeisel wordt ervoor gezorgd dat de toekomst er voor veel mensen weer positief uitziet.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen