112

RIVM waarschuwt voor valse emails voor coronatest

Foto: PeteLinforth via pixabay

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) waarschuwt voor valse e-mailberichten die op het eerste gezicht van deze organisatie lijken te komen.

In de email worden lezers gevraagd een afspraak voor een coronasneltest te maken.

Let op!

In de email staat dat mensen in de nabije omgeving besmet zijn geraakt met het coronavirus. De geadresseerde kan zogenaamd kosteloos een afspraak maken voor een sneltest door op een link in de email te klikken. Aansluitend worden diens bankgegevens gevraagd.

Maar het zijn allemaal valse emails.

Het RIVM verzendt geen berichten over (mogelijke) besmettingen met het coronavirus bij u in de buurt en zal nooit vragen om bankgegevens 

aldus een woordvoerder.

Het RIVM roept ontvangers van de mail op om niet op de link in het bericht te klikken, het genoemde telefoonnummer niet te bellen en de e-mail direct te verwijderen. Ze kunnen melding doen van fraude (fraudehelpdesk.nl).

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen