Eerste dertigers en griepprik-groep kunnen afspraak boosterprik maken

Foto: DoroT Schenk via Pixabay

GGD GHOR Nederland verstuurt vanaf vandaag gefaseerd sms-berichten naar mensen die jaarlijks een griepprik krijgen. Na ontvangst van de sms kunnen zij versneld een afspraak maken voor een boostervaccinatie.

De mensen die de sms ontvangen, zijn eerder door een GGD gevaccineerd. De sms-uitnodiging moet helpen om deze mensen met een verhoogd medisch risico zo snel mogelijk extra te vaccineren. Het heeft geen zin om zonder afspraak naar een vaccinatie locatie te komen, daar wordt niet geboosterd zonder afspraak. Let op: op de vaccinatie locatie vindt ook controle plaats op ontvangst van de sms.

Eerste dertigers

De eerste dertigers zijn aan de beurt om op grond van hun geboortejaar een afspraak voor een boosterprik te maken. Mensen die in 1981 en 1982 zijn geboren, kunnen hun vaccinatie vanaf nu regelen. Dat heeft demissionair zorgminister Hugo de Jonge dinsdag aangekondigd.

De boosterprik kan worden gehaald vanaf drie maanden na de laatste vaccinatie of drie maanden na herstel van corona. Dat was eerst zes maanden, maar gezien de snelle opmars van de omikronvariant is het boostermoment naar voren gehaald. Mensen kunnen niet kiezen welk vaccin ze krijgen: de prik wordt gezet met Moderna of Pfizer, ongeacht de voorgaande vaccinaties.

Volgens de meest recente cijfers, van eind vorige week, zijn tot dusver 2,3 miljoen boosterprikken gezet. Daarnaast hebben meer dan 127.000 mensen een aanvullende prik gekregen omdat ze een ernstige afweerstoornis hebben. Het is de bedoeling alle 18-plussers die gevaccineerd kunnen worden, voor 1 februari geprikt te hebben.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen