Zeeman Keukengerei teruggeroepen vanwege kankerverwekkende stoffen

Winkelketen Zeeman roept een set keukengerei met houten handvat terug. Het keukengerei voldoet niet aan de wettelijke normen voor veilig gebruik en geeft een gezondheidsrisico.

De terugroepactie geldt voor het keukengerei met houten handvat met artikelnummer 70264 dat is verkocht van juni 2021 tot en met 14 maart 2022.

Kankerverwekkende stoffen

Uit onderzoek is gebleken dat bij gebruik meer primaire aromatische amines kunnen vrijkomen dan wettelijk is toegestaan. Deze primaire aromatische amines zijn kankerverwekkende stoffen die ontstaan uit zwarte kleurstoffen. Bij gebruik van dit keukengerei kunnen er schadelijke hoeveelheden van deze stoffen in het eten terecht komen. Dat kan op lange termijn een gezondheidsrisico vormen.

Meer informatie

Als je dit keukengerei met houten handvat heeft, gebruik het dan niet meer. Je kunt het terugbrengen naar een filiaal van Zeeman. Het aankoopbedrag krijg je terug. Wil je meer weten over deze terugroepactie van Zeeman? Neem dan contact op met de winkelketen via telefoonnummer 0172 – 482 911 (bereikbaar op werkdagen van 9.00u tot 17.00u) of stuur een e-mail naar [email protected].

Keukengerei

Bron: Zeeman, 22 maart 2022

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Bron: Productwaarschuwing.nl

Cookieinstellingen