Renkumer Albert Ziëck doet zijn stropdas om voor de Gentleman’s Ride

Foto: Gentlemansride

Op zondag 22 mei 2022 doen tienduizenden keurige heren in honderden steden over de hele wereld hun stropdas om, werken ze hun snorren bij, persen ze hun tweedkleding en maken een rit op hun klassieke en vintage motoren.

Dit doen ze om geld in te zamelen én bewustzijn te creëren voor de gezondheid van mannen, en in het bijzonder voor onderzoek naar prostaatkanker en programma’s rondom zelfmoordpreventie met de Distinguished Gentleman’s Ride.

stropdasMannen sterven gemiddeld 6 jaar eerder dan vrouwen en om grotendeels te voorkomen redenen. Het aantal mannen dat lijdt groeit en daar moeten we iets aan doen

Iemand die deze mening deelt en één van de mannen is, die de 22e meerijdt in Nijmegen is de Renkumse kunstenaar Albert Ziëck. Albert is in het bezit van een custom made Kawasaki Shopper en rijdt dit jaar voor de 3e keer mee.

Sponsor je mee?

Je kunt Alberts rit sponsoren door een donatie te doen. Daarvoor klik je op de volgende link: gentlemansride.com/fundraiser/AlbertZick150244. Zondag rijden in Nijmegen maar liefst 225 Distinguished Gentlemen mee.

De Distinguished Gentleman’s Ride is gestart door Mark Hawwa, en vond voor het eerst plaats in Sydney, Australië. De inspiratiebron was een foto van Don Draper uit Mad Men, die in zijn mooiste pak op een klassieke motor zat. Mark besloot dat een thema-rit een goede manier zou zijn om de vaak negatieve stereotypes van mannen op motoren te ontkrachten, en tegelijkertijd niche-groepen binnen de motorwereld samen te brengen.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen