Lezing ‘Fabrieksschoorstenen in Nederland’ en aftrap Pilo podwalk

Foto: Pilo-groep

Renkum – De Pilogroep zoekt naar mogelijkheden om de monumentale steenovenschoorsteen in de Jufferswaard te restaureren. De voorzitter van de Stichting Fabrieksschoorstenen (STIF), Arjan Barnard, geeft 19 mei een lezing over de bouw en de neergang van fabrieksschoorstenen in Nederland.

Podwalk

De Pilogroep zal daar zelf een “podwalk” presenteren. Dat is een aanpak van begeleide wandeling, bekend van de TV uitzendingen over “Het verhaal van Nederland”. Als je de podwalk eenmaal (evt. thuis al) gedownload hebt, begin je te wandelen en automatisch vertelt je smartphone verhalen en toont (vooral oude) foto’s van het aandachtspunt waar je langs wandelt.

Met de zogenaamde Pilo Podwalk lopen we via 19 aandachtspunten een rondje langs de steenovenruïnes en de natuurplas in de Jufferswaard in Renkum/Heelsum.

Meer info en aanmelden voor de lezing en podwalkpresentatie: renkumsbeekdal.nl/19-mei Toegang €5,- incl koffie/thee. De lezing en presentatie zijn in Boscafé De Beken, Nieuwe Keijenbergseweg 174, 6871 VZ Renkum.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen