Thee met Thema: Johan Mentink: Fundamenteel onderzoek

Foto: Dungthuyvunguyen, Pixabay

Oosterbeek – Fundamenteel wetenschappelijk onderzoek is jarenlang onderzoek doen, zonder dat een praktische toepassing het doel is. Het lijkt vaak los te staan van maatschappelijke ontwikkelingen.

Thee met Thema in Oosterbeek deze keer met Johan Mentink op 22 mei om 16.00 u over het onderwerp Fundamenteel onderzoek: Passie, noodzaak of nutteloos?

Jarenlang gepassioneerd

Wat drijft een maatschappelijk geëngageerd wetenschapper dan toch om zich jarenlang gepassioneerd met zijn of haar onderwerp bezig te houden? Hoe houdt hij of zij de energie vast, en hoe werkt het als je op een doodlopend pad komt of concurrentie je de pas afsnijdt? Over deze vragen gaan we graag in gesprek met elkaar en met Oosterbeker Johan Mentink. Ter inspiratie/prikkeling zal hij voorbeelden geven van de achterliggende maatschappelijke motivaties bij zijn onderzoek en van het belang van fundamenteel onderzoek voor de maatschappij.

Johan Mentink is universitair docent aan de Radboud Universiteit. Zijn onderzoek richt zich op de vraag hoe magnetisme het allersnelst en met minimale energie kan worden gemanipuleerd. Voor zijn onderzoek ontving hij verschillende subsidies, onder meer uit een publiek-privaat partnerschap van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en Shell.

  • Tijd: 16.00 u (inloop vanaf 15.30 u)
  • Kosten: vrijwillige bijdrage
  • Plaats: Remonstrantse Kerk, Wilhelminastraat 10, Oosterbeek
  • Informatie: Leen van Doorn, [email protected]

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen