In augustus 24 dagen werkzaamheden op station Ede-Wageningen

Geen treinen maar bussen
Geen treinen maar bussen
Foto: Petra Scheutjens

In de zomervakantie werkt ProRail van zondag 7 tot en met woensdagochtend 31 augustus 5:00 uur op station Ede-Wageningen. Tijdens deze omvangrijke werkzaamheden rijden er geen treinen. NS zet 24 dagen lang bussen in.

Spoorzone Ede

Onder de naam Spoorzone Ede werken ProRail, gemeente Ede, NS en aannemerscombinatie EdesPoort samen aan een nieuw station Ede-Wageningen. Een toegankelijk en goed bereikbaar station met moderne voorzieningen en meer reismogelijkheden. Het nieuwe station Ede-Wageningen is klaar in 2024. De stationsomgeving is een jaar later af, in 2025.

Voordat het zover is, moet er heel wat gebeuren. In de ’24-daagse’ van 7 tot en met 31 augustus verwijdert aannemer EdesPoort de bestaande sporen en wissels. Over een afstand van circa drie kilometer worden nieuwe en gewijzigde sporen, wissels, seinen en bovenleiding gebouwd. De nieuwe spoorinfrastructuur is nodig zodat treinen niet meer op elkaar hoeven te wachten én nog preciezer volgens dienstregeling kunnen rijden.

EdesPoort wijzigt ook de bestaande perrons en bouwt een nieuw perron. Het gebouw op het midden perron wordt gesloopt. Ook staat inschuiven van een nieuwe reizigerstunnel op het programma.

Planning

Het nieuwe station Ede-Wageningen wordt gebouwd aan de oostzijde van de huidige perrons. Het huidige station met entree aan de westzijde blijft in gebruik tijdens de werkzaamheden. Daarna wordt het gesloopt.

De bouw van het nieuwe station kan niet helemaal zonder overlast. Zo zijn er een aantal perioden waarin geen treinen kunnen rijden van en naar Ede-Wageningen. De 24-daagse in de zomervakantie van 2022 is de meest ingrijpende van die periodes.

Om het treinverkeer zo snel mogelijk te kunnen hervatten, werkt EdesPoort 24 uur per dag door. De treinen rijden niet vanaf zondag 7 tot en met woensdagochtend 31 augustus 5:00 uur. NS heeft vervangend busvervoer gepland en informeert treinreizigers van tevoren via verschillende kanalen. Raadpleeg voor vertrek een reisplanner.

Bron: ProRail

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen