Warm, droog vakantieweer voorspeld voor de maand augustus

Foto: Jill Wellington, Pixabay

Ook in de maand augustus zal het weer een vakantie in eigen land niet in de weg staan. Het wordt namelijk een “warme, droge en zonnige maand”, zo bericht Weeronline zondag.

Dankzij hogedrukgebieden is de verwachting dat de zon de komende weken volop de kans krijgt om te schijnen en dat buien uitblijven. Een gevolg hiervan is dat de temperatuur gemiddeld iets hoger ligt dan normaal. Ook de zeewatertemperatuur is hoog. “Die ligt op dit moment rond 20 graden”, aldus meteoroloog Yannick Damen. Het is volgens hem bij uitstek “weer dat zich leent voor dagjes strand”.

Vakantieweer

Het weerplatform geeft bovendien aan dat de kans op zeer warme dagen van 30 graden of meer groot is. Of de thermometer de 38 graden weer aan zal tikken, zoals dat in juli gebeurde, is echter afwachten. En dat is voor echt vakantieweer ook wel weer te veel van het goede.

Hoewel de voorspellingen gunstig zijn voor allerhande zomerse activiteiten, is de hitte en droogte voor de natuur “slecht nieuws”. Weeronline geeft aan dat “door de aanhoudende droogte plaatselijk zelfs de blaadjes van de bomen kunnen vallen.”

Bron: Nieuws.nl/ANP

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen