Actievoerende boeren bij papierfabriek Smurfit Kappa Parenco

Renkum – Enkele tientallen actievoerende boeren blokkeren sinds woensdagmorgen alle drie de ingangen van papierfabriek Smurfit Kappa Parenco. De ingangen zijn met tractoren afgesloten en er kan geen vrachtwagen meer op of van het terrein af.

UPDATE: Boerenprotest bij Smurfit Kappa Parenco is beëindigd

Het is niet duidelijk hoe lang de demonstrerende boeren bij de papierfabriek willen blijven staan. De gemeente Renkum en de politie overleggen over de situatie.

Stikstof

Parenco produceert verpakkingspapier en andere papierproducten. Het is bekend dat de fabriek veel stikstof uitstoot. Onlangs heeft de provincie Gelderland de milieueisen voor het bedrijf nog aangescherpt. Dat moet eind 2023 voor elkaar zijn. Vanwege de hoge stikstofuitstoot staan de boeren, die het niet eens zijn met de stikstofplannen van het kabinet, bij Parenco voor de deur.

De directie van Parenco wil tot het middaguur niks zeggen over de blokkade, aldus een woordvoerder. Eerder op de ochtend liet het bedrijf weten dat het een openbare ordeprobleem is dat burgemeester Agnes Schaap moet oplossen.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen