Uitspraak KNVB: straf en boetes voor CHRC en VVLK

Foto: Nadin Lisa Pixabay

Twee voetballers van CHRC zijn achttien maanden geschorst en een derde mag nooit meer spelen bij een, bij de KNVB aangesloten voetbalclub. De laatste schopte een supporter voor zijn hoofd en wordt daarom geroyeerd voor het leven. De KNVB tuchtraad deed deze uitspraak naar aanleiding van de vechtpartij die uitbrak na de uitwedstrijd tegen de Leutse voetbalclub VVLK begin deze maand.

De drie spelers maakten deel uit van het eerste elftal van CHRC. Na de geëscaleerde wedstrijd haalde het bestuur van deze club, het team al uit de competitie. Ook stapten de trainer en zijn assistent op.

Beide voetbalclubs bestraft

Allebei de voetbalclubs werden door de KNVB aangeklaagd voor een zg ‘collectief exces’. Ook daarover deed de tuchtcommissie een uitspraak. Vijf punten aftrek en een voorwaardelijke schorsing met een proeftijd van twee jaar. In de praktijk betekent dit dat zowel CHRC als VVLK zich geen misstappen meer kunnen veroorloven. De schorsing wordt dan definitief.

Tevens moeten beide clubs een boete betalen. De hoogte hiervan is niet bekend.

Spugen op de scheids ook bestraft

Een week voor de uit de hand gelopen uitwedstrijd, ging het ook al mis tijdens een wedstrijd van CHRC. De speler die tijdens het duel met Kolping-Dynamo de scheidsrechter bespuwde is inmiddels voor drie jaar geschorst.

Bron: Omroep Gelderland

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen