Droogte neemt komende week weer toe door zonnig weer

Foto: Pxhere

Komende week zal de droogte in ons land weer toenemen, meldt Weeronline. Het landelijk gemiddelde neerslagtekort stijgt waarschijnlijk naar ongeveer 290 mm. Dat is volgens het weerbureau vergelijkbaar met het zeer droge jaar 2018 en met 1921.

Het recordjaar 1976 kende in deze tijd van het jaar een tekort van ruim 350 mm.

Weinig regen

Komende week wordt maar weinig regen verwacht. Maandag trekt een aantal buien over het land, maar dat levert niet veel neerslag op, hooguit plaatselijk. Na maandag wordt het zomers warm, er is veel zon en maar sporadisch een bui.

“Richting het volgende weekend wordt de verwachting onzeker. Sommige weermodellen berekenen dan stevige buien, maar of ze echt komen is nog zeer de vraag”, aldus Weeronline.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen