Renkumse Rijntocht en Crosstriatlon gaat niet door wegens blauwalg

Niet alleen weinig, maar ook kwalitatief slecht water in de Rijn
Niet alleen weinig, maar ook kwalitatief slecht water in de Rijn
Foto: DM van Hellesem

Renkum – De Rijntocht en Crosstriatlon die aanstaande zaterdag gehouden zou worden, is afgelast. Dat heeft te maken met de slechte waterkwaliteit in de Rijn op dit moment.

Er is veel blauwalg aangetroffen in het water. Zwemmen in blauwalg is gevaarlijk, het scheidt stoffen af waar je ziek van kan worden.

Geen andere mogelijkheid

De organisatie heeft samen met de Renkumse Zwemclub (RZC) gekeken voor andere mogelijkheden maar die zijn er niet als er geen water geschikt is om in te zwemmen. De komende dagen zal het met de blauwalg ook alleen maar erger worden, zo hebben deskundigen aan de organisatie laten weten.

Verdrietig en een grote teleurstelling voor zowel organisatie als deelnemers: de Renkumse Rijntocht en Crosstriatlon 2022 is afgelast.

De datum voor volgend jaar staat al vast gereserveerd: 26 augustus 2023.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen