Puck uit Renkum is de Gouden Buur van Gelderland

Foto: Nextdoor

Renkum – Beter een gouden buur, dan een verre vriend. Dat dachten ook de 1.097 mensen in Nederland die dit jaar hun buur hebben genomineerd voor de Gouden Buur Award 2022.

Een initiatief van Nextdoor, het platform dat buren met elkaar verbindt. Uit alle genomineerden zijn dit jaar twaalf winnaars gekozen die hun Gouden Buur Award rondom burendag ontvangen.

puckPuck uit Renkum, Gelderland

Marleen had dit jaar haar buurvrouw Puck genomineerd. “Mijn overbuurvrouw is goud waard voor de hele straat. Alle buren kunnen altijd bij haar terecht, niks is te veel. Zij neemt de pakketjes aan voor de buurtgenoten die niet thuis zijn, zij verzorgt de planten en de post tijdens vakanties en verzorgt zelfs soms de buurthonden die allemaal erg gek met haar zijn.”

“Ook zet zij zich belangeloos in voor hulpbehoevende en vangt ze mensen op. Daarnaast is Puck medeorganisator van de nieuwjaarsborrel en de straat BBQ rondom burendag.” zegt Marleen.

Afgelopen zaterdag is Puck door haar buren verrast met haar Gouden Buur Award tijdens de jaarlijkse straat barbecue.

Burendag

Michel Visser, Community & Partnership Manager Nextdoor Nederland, zegt: “Het is mooi om te zien dat Burendag zo leeft in Nederland. Dit jaar hadden we weer een record aantal nominaties voor de Gouden Buur Awards. De keuze is elk jaar lastig, maar dit jaar hebben we extra gekeken naar de buren die op hun eigen manier hebben bijgedragen aan het samenbrengen van de buurt.”

puck“Deze verhalen tonen ook weer aan dat een buurt gemaakt wordt door de mensen; je buren en niet de omgeving. Dit blijkt ook uit het onderzoek dat Nextdoor recentelijk in samenwerking met de Vrije Universiteit van Amsterdam heeft uitgevoerd. Hieruit blijkt dat mensen die hun buurt beter beoordelen, gemiddeld genomen meer contact met de buren hebben en elkaar vaker helpen.”

Winnaars door het hele land

Bij de selectie van de 12 Gouden Buur Award winnaars werd rekening gehouden met de bijdrage aan het samenzijn van de buurt. Uit recent onderzoek van Nextdoor en de Vrije Universiteit van Amsterdam bleek namelijk dat als buren goed en prettig contact met elkaar hebben, zij hun buurt beter waarderen. Waar initiatieven vaak online in de buurtapp beginnen, brengen deze Gouden Buren in het echte leven stuk voor stuk de buurt dichter bij elkaar.

Het is de zesde keer dat Nextdoor de Gouden Buur Awards in Nederland organiseert. Met de uitreiking wil het buurtnetwerk buren inspireren en bijdragen aan het bouwen van sterke buurten. Dit jaar werd uit de 1.097 genomineerden in elke provincie een winnaar gekozen. Maar ook degene die niet hebben gewonnen blijven niet zonder prijs. Buren kunnen elkaar alsnog in het zonnetje zetten via de digitale Gouden Buur Award die zij per mail hebben ontvangen. Op zaterdag 24 september, op Burendag, krijgen zij hun Gouden Buur Award overhandigd van diegenen die hen hebben genomineerd.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen