Foto’s en gedichten in het groen bij Verburgt-Molhuysen Staete

Foto: Renkum Nieuws

Vrijdagavond werd de expositie ‘Groen Verbindt’ op woon-zorgcentrum Verburgt-Molhuysen Staete geopend. Oosterbekers gefotografeerd in een groene omgeving, vergezeld van een gedicht.

Martine Siemens maakte de foto’s, Bianca Hendriks schreef de gedichten en Anouk Meelhuysen maakte er een boekje van, die je mee kunt nemen op de kleine tocht langs alle foto’s. Vrijdagavond werd de route diverse keren gelopen waarbij de gedichten werden voorgelezen bij de betreffende foto. Foto’s die laten zien hoe mooi groen het hier is en hoe bijzonder de mensen zijn, die er dagelijks in leven en werken.

groenDe bewoners van Verburgt-Molhuysen Staete genieten dagelijks van deze prachtige tuin. Onzichtbaar vanaf de straat en deze expositie geeft je een mooie kans mee te genieten van de tuin, de moestuin, de vijver en het prachtige uitzicht op het laatste stukje gemeentegrond.

Toveren met groen

Erwin Vink, beleidsmedewerker groen van de gemeente Renkum is één van de gefotografeerden. “Fantastisch, “zegt hij:”Ik heb denk ik een uurtje met Bianca gesproken en alles vind ik terug in het gedicht! Knap hoor.” En knap is het. Bianca tovert met letters, woorden en leestekens, zoals Martine toverde met beelden, licht en invalshoeken. De gedichten zijn net kleine verhaaltjes met prachtige zinnen die je beslist even laten nadenken.

Er is meer getoverd. De hapjes die klaarstaan zien er niet alleen geweldig uit, ze smaken ook heerlijk en erg verrassend. groenCarpaccio (koude soep), mousse van asperges, een salade van diverse soorten groen met een beetje honing en een eetbaar bloemetje. De ingrediënten komen allemaal van Veld en Beek en de honing komt van de bijen die op Verburgt-Molhuysen Staete de nectar uit de bloemen halen.

Ja, groen verbindt

Naast het grote huis zit een oudere dame met dementie op een terrasje, ze zit tussen bloemetjes en plantjes samen met een klein vlinderhondje. Hoe bijzonder, deze dame kwam nooit buiten maar nu zit ze daar.

Ze krijgt een glas drinken van iemand. “O wat zijn jullie toch lief voor me.” zegt ze blij, terwijl ze het glas aanpakt. Even later krijgt ze gezelschap van een jongedame, ongeveer 12 jaar oud en ze raken in gesprek. Geen kort gesprek. Ze hebben het naar hun zin en je wordt er nieuwsgierig van: wat zouden die twee te bespreken hebben?

Maar wat maakt het eigenlijk uit. Deze dame die altijd binnen zat, zit nu gezellig buiten, heeft het naar haar zin en doet weer even helemaal mee. Welk bewijs heb je nog meer nodig dat groen inderdaad verbindt?

De expositie is te bezoeken tot 31 augustus, klik hier voor meer info

groen

 

Dossier:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden