Nederlandse Archeologievereniging (Nijmegen) zoekt actieve gravers

Foto: Grianghraf on Unsplash

Altijd al eens mee willen helpen bij een archeologische opgraving? Dan is dit je kans. AWN (Nederlandse Archeologievereniging) regio Nijmegen zoekt mensen die willen assisteren bij archeologische opgravingen.

Na een lange tijd van relatieve rust zijn er nu weer mogelijkheden om te assisteren bij een opgraving. Daartoe wil het AWN hun bestand van actieve gravers actualiseren.

Voorwaarden

Om je te kunnen opgeven als actieve graver zijn er twee voorwaarden waaraan je moet voldoen: je hebt de basiscursus archeologie gevolgd en je bent 1 of 2 werkdagen per week beschikbaar.

Als je eenmaal gaat graven is het belangrijk om te weten dat je veiligheidsschoenen of -laarzen nodig zult hebben. En je mag niet ouder zijn dan 75 jaar. Deze leeftijdsdiscriminatie is niet door de Archeologievereniging bedacht, maar heeft te maken met de verzekering. Wie met/via de AWN op een opgraving aanwezig is, is via de AWN verzekerd. Tot een leeftijd van 75 jaar.

Andere persoonlijke uitrusting die je op een opgraving nodig mocht hebben wordt meestal door het opgravende bedrijf verstrekt, zoals helmen, hesjes en handschoenen.

Ze koppelen altijd nieuwe gravers aan ervaren leden om je te begeleiden bij je eerste activiteiten in de put. Dus schroom niet om je op te geven: één keer moet de eerste keer zijn!

Geef je op

Wil je op de lijst van actieve gravers komen? Stuur dan een berichtje naar de tijdelijke veldwerkcoördinator, Pauline de Weijer, [email protected].

In dit bericht:

  • Je naam en woonplaats, leeftijd, telefoonnummer, emailadres.
  • Vermeld het jaar waarin je je basiscursus gehaald hebt.

Er wordt op weekdagen geassisteerd, meestal zijn AWN-ers aanwezig van 9.00 tot 16.00 uur.

Bron: Historische Kring Marithaime

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen