Team Schoothoop maakt zich op voor Carbage Run door het Oostblok

Team Schoothoop is klaar voor de Carbage Run
Team Schoothoop is klaar voor de Carbage Run
Foto: Team Schoothoop

Oosterbeek – “Het is een verslaving,” zegt Paul Schoot, pater familias van de familie Schoot, over het meedoen aan de Carbage Run. Team Schoothoop trotseert vanaf 23 januari woeste hoogten en winterse omstandigheden voor deze rally met uitsluitend oude barrels.

Op 22 januari starten ze in Dresden en hopen via Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije tweeduizend kilometer later op 27 januari te finishen in Görlitz.

Áls het goed gaat. “De kans dat een van ons strandt is vrij groot,” zegt Désirée Koletzki die samen met haar schoonzus Annemieke Doets een Renault 19 bestuurt, genaamd Blondes on the Run. Met een team dat bestaat uit twee volleerde automonteurs én de verplichting voor alle deelnemers van de Carbage Run om elkaar te helpen bij autopech, moet het goed komen.

Sirene? In zijn achteruit

Désirées zoon Sjoerd en Annemiekes zoon Hidde voorzagen de Renault 19 van allerlei snufjes. “De jongens hebben een sirene geplaatst die afgaat zodra we de auto in de achteruit zetten,” lacht Désirée.

Team Schoothoop bedwingt straks met vier auto’s het Reuzengebergte, de Karpaten en de Hoge Tatra. De Renault 5 waarmee Sjoerd Schoot en zijn neef Hidde Schoot deelnemen, is exact voor de helft zoals de auto uit de film Ali G Indahouse. De andere helft is precies zoals auto General Lee uit de tv-serie The Dukes of Hazzard. Tot onder de motorkap aan toe.

“Daarom heet onze auto General (A) Lee,” legt Hidde Schoot uit. Paul Schoot en zijn zoon Sil rijden in een Renault 4 in rallystijl. En Eileen Helffrich rijdt met Tom Knevel in een roze Dodge-bus geïnspireerd op Patrick Star uit Sponge Bob.

Saamhorigheid

“We gaan voor het avontuur en de gezelligheid. Zo’n 400 auto’s doen mee aan de Carbage Run. Er is veel saamhorigheid. Deze rally gaat niet om tijd, maar om hoeveel knotsgekke opdrachten een team goed uitvoert of hoe origineel de auto is.” zegt Paul Schoot.

Hij legt de laatste hand aan de Renault 4. “Het is net Carnaval als 400 gepimpte auto’s met een maximale dagwaarde van 500 euro en ouder dan 2000 door het Oostblok rijden. Ik heb er veel zin in.”

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen