Alicia Bosland wint voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd

Foto: Bibliotheek Veluwezoom

Oosterbeek – Alicia Bosland van de Airborneschool in Renkum heeft de Renkumse voorleeswedstrijd gewonnen. De wedstrijd, die plaatsvond in de Bibliotheek Oosterbeek, is een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd.

Alicia vertegenwoordigt hiermee de gemeente Renkum in de regionale finale, waarna zij misschien wel doorgaat voor de titel ‘De Nationale Voorleeskampioen 2023’.

Uitspraak en verstaanbaarheid

Onder leiding van Kirsten Veefkind, lees/mediacoach van de Bibliotheek Veluwezoom, werden de negen kandidaten, aangemoedigd door hun supporters, naar voren gehaald en voorgesteld aan het publiek. Iedere kandidaat las een fragment voor uit een zelfgekozen boek. De jury bestond uit burgemeester Agnes Schaap en Wim Kersten van boekhandel Meijer & Siegers. Zij letten vooral gelet op uitspraak, verstaanbaarheid en het contact van de voorlezer met het publiek.

Alicia las een fragment voor uit het boek van Sander Meij, De avonturen van Rutger, Thomas en Paco: De Tijdmachine. Zij zal een van de zeven deelnemers zijn aan de regionale finale die op 15 maart gehouden wordt in de bibliotheek van Wageningen.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen.

De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen