100 jaar Renkum: Lancering Renkumfietst enthousiast ontvangen

Foto: DM van Hellesem

Goed geluimd stapt wethouder van Bentem voor de lancering van Renkumfietst met Willem Postma, Arjan Marsman en Hans de Kruijf donderdagmorgen de eerste basisschool in Oosterbeek binnen.

lanceringGestart wordt er op de Mariënborn waar kinderburgemeester Thom op school zit, die fietst natuurlijk mee. Achtereenvolgens worden de bovenbouw van de Dorendal in Doorwerth, de Atlas en KBS de Keijenberg in Renkum bezocht. Afgesloten wordt er in Wolfheze op de Prinses Beatrixschool.

In iedere school flyers, posters en fietssleutelhangers achterlatend en leerlingen die, naar mate de ochtend vordert, steeds enthousiaster lijken te worden. Of zou het aan het viertal liggen?

Welk feestje

“Renkum viert dit jaar een feestje, weet iemand waarvoor?” is de eerste vraag die de wethouder aan iedere klas stelt. Zeker weten ze dat! Een lerares vertelt dat ze al vlaggetjes aan het maken zijn en ook op de andere scholen zijn ze met voorbereidingen bezig. Renkum is jarig en wordt 100 jaar!

Uit hoeveel dorpen de gemeente Renkum bestaat, dat weten ze wethouder Daniëlle ook wel te vertellen. Over het Airbornelogo en waar dat van is, gaan ook de vingers omhoog voor het juiste antwoord. Hoewel… in Wolfheze gaat eerst de aandacht naar Wodanseck! Ook goed natuurlijk maar de fietstocht draait niet om de voetbalclub maar om de Airborne en de Tweede Wereldoorlog. Nou, daar weten ze zeker wel vanaf.

“Mijn papa weet ook heel veel!” roept een jongen trots als de wethouder vertelt over de mensen die langs de route staan voor de puzzeltocht en die over de Tweede Wereldoorlog iets vertellen. “Deze gidsen vertellen jullie een klein stukje geschiedenis over de plek waar ze staan. Dat duurt maar vijf minuten hoor!” Opgelucht zie je een aantal leerlingen ademhalen.

lancering“Daarin geven ze jullie een antwoord dat nodig is, om de puzzel op te lossen.” vertelt de wethouder verder. Er zijn leuke prijzen te winnen waarna een aantal natuurlijk wil weten welke prijzen dit dan zijn. Daarop blijft het antwoord nog even schuldig maar dat ze leuk zijn, dat weet de organisatie heel zeker.

Starten waar je wil

De klassen hebben wifi-schermen, dus is de gister gelanceerde website Renkumfietst makkelijk te laten zien. “Waar willen jullie starten?” vraagt de wethouder en in ieder dorp, roepen ze hun eigen dorp. Geen probleem, dan start je daar en ze klikt op het scherm. Op de website is goed te zien wat er allemaal te doen is in de verschillende dorpen.

Er wordt met enthousiasme gereageerd op het Reuze Djenga, de soort ‘rodeo’ stier, de Tweede Wereldoorlog-voertuigen, de andere spellen en de ijsjes natuurlijk. Vriendjes en vriendinnetjes kijken elkaar aan bij wat ze leuk vinden: Jah, dat gaan we doen!

Wie gaat er zwemmen in Doelum?

lanceringArjan laat de fietssleutelhanger zien en dat er op de achterkant een QR-code staat waarmee ze zich kunnen inschrijven. Hij vertelt dat als hun vader of moeder hen inschrijft, ze dan meteen alle informatie krijgen. Ze krijgen namelijk consumptiebonnen en drinken en fruit, daarvan moet je natuurlijk weten waar je dat ophaalt, afhankelijk van waar je woont/start. De route en de vragen voor de puzzeltocht heb je ook nodig om mee te doen.

Dan is er nog een leuke uitdaging: de school met de meeste inschrijvingen van leerlingen mag met de hele school gaan zwemmen in Doelum op een nader te bepalen datum. Kijk, dat zijn prijzen. Alleen in het kleine Wolfheze denken ze daar iets anders over. Niet eerlijk vinden ze, omdat de scholen in Renkum en Oosterbeek veel groter zijn. Maar Arjan haast zich te benadrukken dat het naar verhouding van het aantal leerlingen gaat.

Daar moet even over nagedacht worden. De meester biedt uitkomst. “Onze school heeft 63 leerlingen, als alle leerlingen zich aanmelden, dan zitten wij op 100%. Dan winnen we en gaan wij zwemmen met de hele school!”

Ah, dat verandert de zaak. Die fietssleutelhanger mag zo snel mogelijk uitgedeeld worden, papa of mama een QR-code laten scannen? Dat kunnen ze heus zelf hoor en dat Doelum-uitje, dat is voor hen!

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen