Gebroeders Budding organiseren al vijf jaar Doelum Live

Rien (links) en Jacques Budding
Rien (links) en Jacques Budding
Foto: DM van Hellesem

Renkum – Nadat MFC Doelum opgeleverd was, vond Jacques het een uitgelezen kans iets leuks te organiseren. Broer Rien sloot zich al snel aan. De gebroeders Budding organiseren inmiddels 5 jaar Doelum Live.

En met succes. Na een jaartje organiseren, kregen ze dat zelf ook in de gaten. De maandelijkse live concerten op zondagmiddag kunnen steevast rekenen op zo’n 100 mensen per concert en iedereen heeft het erg naar zijn of haar zin. De gebroeders Budding inbegrepen.

Vrij-gezellig

Onbedoeld hebben een aantal vrijgezellen een partner gevonden bij Doelum Live. Zoiets vinden de broers erg leuk. “Het is ook altijd gezellig.” vertelt Jacques. “Dicht bij het podium kun je lekker dansen en verder weg, is er alle ruimte om te praten.” De muziek staat daarom ook niet te hard. Gezellig bij elkaar zijn en genieten van de muziek is het motto van Doelum Live. En dan kún je dus iemand tegenkomen die je leuk vindt.

buddingBierschenker Warsteiner sponsort Doelum Live. Daarom kan iedereen ook gewoon gezellig aankomen, er wordt geen entree gevraagd en het wordt natuurlijk op prijs gesteld als je een biertje besteld. Doelum Live kan rekenen op een vast ploegje vrijwilligers die de bar verzorgen en het op-en afbouwen van het podium. Ook Rien en Jacques hebben hun eigen taken binnen de organisatie maar ze doen het toch ook weer samen, ze overleggen altijd en hebben veel lol in het organiseren.

“Music was my first love!” roept Jacques waarbij Rien instemmend knikt.

Rien is het opgevallen dat er in de gemeente steeds meer rond muziek wordt georganiseerd, hij noemt de restaurants Bender en Chill in Renkum als voorbeeld. “Geweldig vind ik dat. Dat zijn nu juist van die evenementen die je in een dorp wil zien en voor hen ook een mogelijkheid meer bezoekers te trekken.”

Renkum 100 jaar

Het is nu even pauze. “Geen Doelum Live in mei.” zegt Rien “Maar we pakken wel even goed uit in het kader van Renkum 100 jaar in Juni! We hebben dan 2 bands en we kunnen vast verklappen dat Sun Inside optreedt.”

Sun Inside is een Renkumse band bestaande uit vader Addo en zoon Marlon Kruizinga (zang) en Sander Eggen (gitaar). Doelum Live kán natuurlijk niet zonder Renkumse en regionale bands en die zijn er best een aantal. Sun Inside maar bijvoorbeeld ook De Vrienden van Straks en Reflexion zijn bekende namen in deze regio. Eens in de zoveel tijd zie je ze terugkomen op het podium van Doelum Live maar daar wordt over nagedacht.

buddingMuziek uit de regio

“Renkumse en regionale bands treden graag op bij Doelum Live.” zegt Rien met onverhulde trots. Iedereen kán ook weer een keer terugkomen. “Maar je kunt dat niet te vaak doen. Er moet afwisseling in de concerten zitten, ook qua muzieksmaak. Het zou anders saai worden en dan komt er niemand meer.”

Jacques knikt ter bevestiging: “We proberen afwisseling in de muziek te houden. Soms blues, jazz of rock, soms vrolijke dansnummers of een coverband. Er zijn erg leuke bands in Nederland, in allerlei muzieksmaken, het uitzoeken wie de volgende keer komt optreden is leuk om te doen.”

Ze zitten al volgeboekt tot het eind van het jaar. Want de gebroeders Budding hoeven dus niet alleen nog maar te zoeken naar bands om het podium te vullen, de bands komen graag nog eens terug. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met het publiek en de gezelligheid in het Renkumse Doelum. Uiteraard aangestuurd door het aanstekelijke enthousiasme van Jacques en Rien Budding!

Hou de agenda van Renkum Nieuws in de gaten of de Facebookpagina van Doelum Live voor de volgende Doelums Live want de heren denken nog lang niet aan stoppen!

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen