Oproep Dierenbescherming voor steun wet aanpak dierenmishandeling

Foto: Amayaeguizabal, Pixabay

De Dierenbescherming roept de leden van de Tweede Kamer op een nieuwe wet te steunen waarmee ernstige dierenmishandeling aangepakt wordt.

De organisatie doet dat donderdag via het plaatsen van een open brief in De Telegraaf.

Gepaste straf voor onaanvaardbaar dierenleed

“Decennialang pleiten wij nu al voor een gepaste straf voor mensen die onaanvaardbaar dierenleed veroorzaken: een onvoorwaardelijk en onherroepelijk verbod om nog langer dieren te mogen houden. Na jarenlang aarzelen en touwtrekken lijken veel politici nu eindelijk bereid een prima wetsvoorstel te omarmen (Kamerstuk 35892, Wet aanpak dierenmishandeling en dierverwaarlozing). U ook?”, staat in de oproep.

De Dierenbescherming spreekt van “een historische beslissing” in “de geschiedenis van de Dierenbescherming” waarvoor de Kamer staat. En wijst op de straffen die dierenbeulen na goedkeuring van de wet opgelegd kunnen worden. “Tot twintig jaar voor straf geen dieren meer voor dierenbeulen. Schaffen ze opnieuw dieren aan, dan kunnen bevoegde inspecteurs ze meteen weer weghalen. Fantastisch!”

De organisatie zegt meer dan eens naar de Kamer te zijn gekomen om uit te leggen waarom de nieuwe wet zo belangrijk is. “Maar nu bent u aan zet: met een eenvoudig “ja” kan de politiek enorm veel betekenen voor talloze dieren die anders in de knel komen. Mogen ze op u rekenen?”

Bron: Nieuws.nl/ANP

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen