Vitesse Airborne tenue gepresenteerd bij start Airborne-herdenkingsmaand

Oosterbeek – Bij de, inmiddels, traditionele opening van de Airborne-herdenkingsmaand door de vier burgemeesters van de Airborne Region werd dit jaar ook het nieuwe Airborne tenue van voetbalclub Vitesse uit Arnhem gepresenteerd.

De vier burgemeesters, Ahmed Marcouch van Arnhem, René Verhulst van Ede, Patricia Hoytink-Roubos van Overbetuwe en Agnes Schaap van Renkum kregen allemaal een shirt dat onmiddellijk werd aangetrokken. Maar ook de vier kinderburgemeesters van de gemeenten werden verast met een shirt. Het burgemeesterschap heeft zo zijn voordelen. Breed lachende gezichten dus (zie foto’s bovenaan).

Ode aan de veteranen

“Mister Vitesse’, Edward Sturing presenteerde het nieuwe shirt met trots. De voetbalclub vindt het, op initiatief van Supportersvereniging Vitesse, erg belangrijk om de Slag bij Arnhem en hun veteranen te eren met de Airborne-wedstrijd rond de Airborne Herdenkingen en jaarlijks wordt daar een nieuw tenue voor ontworpen.

Vitesse: ‘Ditmaal staat het tenue volledig in het teken van de landmark ‘Vensters op het verleden’ op de Ginkelse Heide bij Ede. In de terugkerende verticale banen vertegenwoordigen de strepen de draden van de parachutes en de lijnen van de geweerschoten die op de parachutisten worden afgevuurd. In de nek is zowel de tekst ‘Lest we forget’ als ‘Ede, 18 september 1944’ terug te vinden. Refererend naar die specifieke dag op de Ginkelse Heide. Op de rug is de naam van de landmark ‘Vensters op het verleden’ te zien, inclusief één van de vliegtuigen. Vanuit het vliegtuig springt een van de para’s richting het rugnummer.’ Het shirt is hier te bestellen.

Nu nog winnen

Dit jaar vindt de Airborne wedstrijd plaats op 16 september. Vitesse speelt dan om 18:45 tegen RKC Waalwijk, een kaartje bestellen voor de bijzondere wedstrijd doe je hier. Naast dat er gewoon een wedstrijd te spelen is, is er meer rond deze wedstrijd. Abseilers, Pipes and Drums en meer sfeeractiviteiten, ook voor de kinderen, hullen het Gelredome die dag in de maroonrode en skyblauwe kleuren van de Airborne

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen