112

Brandweer extra alert op natuurbranden wegens droogte

Foto: Ylvers, Pixabay

De brandweer is op verschillende plekken in Nederland extra alert op natuurbranden, omdat het erg droog is in de natuur. De Veiligheidsregio Utrecht meldt op X, voorheen Twitter, dat vanaf vrijdag in die regio natuurbrandrisico fase 2 geldt.

“Dat betekent dat de brandweer extra alert is, omdat brand snel kan uitbreiden tot een grote natuurbrand”, aldus de Veiligheidsregio Utrecht. Een dag eerder twitterde de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord al dat daar fase 2 geldt. Ook in de regio Kennemerland is volgens natuurbrandrisico.nl momenteel fase 2 van kracht.

Twee fases

In totaal zijn er volgens de website natuurbrandrisico.nl twee fases. Bij fase 1 zijn (nog) geen extra maatregelen getroffen, hoewel natuurbeheerders en brandweer altijd wel zijn voorbereid op een natuurbrand. Bij fase 2 is het langere tijd droog in de natuur en is het risico dat een natuurbrand ontstaat groter. “Een natuurbrand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen, zeker bij harde wind.” aldus de site.

In onze regio staat het brandrisico op fase1.

Bron: Nieuws.nl/ANP

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen