Samen koken in het Nederlands Openluchtmuseum

Zorg voor elkaar, kook voor elkaar!
Zorg voor elkaar, kook voor elkaar!
Foto: Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum staat op zaterdag 23 september -Burendag- in het teken van samen koken. Onder de noemer Koken voor elkaar steken thuiskoks van de Stichting Thuisgekookt de handen uit de mouwen om hapjes te bereiden voor bezoekers van het Openluchtmuseum en te vertellen over hun ervaringen als thuiskok.

Dit event sluit aan op het jaarthema Zorg voor elkaar waar het museum deze zomer met de bezoeker in gesprek zijn over hoe we voor elkaar zorgen, als samenleving maar ook als individu.

Koken voor elkaar

Meer dan 60 thuiskoks van de Stichting Thuisgekookt gaan op de locaties Varik, Molukse Barak en Hoogmade koken, begeleid door de museumpresentatoren. Centrale hub van de dag is het Picknickplein en Loods Goes. Hier krijgen de thuiskoks een masterclass van de chefkok van het museum Johan Meurs. Aan de hand van een mysterybox maken de thuiskoks ter plekke lekkere hapjes waar de museumbezoekers van mogen proeven.

De presentatie op het Picknickplein is in handen van een ambassadeur van de Stichting Thuisgekookt. Het event duurt de hele dag, thuiskoks zullen van ongeveer 10.30 tot 16.30 uur koken voor bezoekers. Op drie momenten is er een uitdeelmoment op het Picknickplein.

Zorg voor elkaar

Deze zomer staat in het Openluchtmuseum het thema Zorg voor elkaar centraal. Daarvan maakt ook het event Koken voor elkaar op 23 september deel uit. Naar wie gaat jouw zorg uit? Neem jij de mantelzorg voor een dierbare op je als dat nodig is? En wat als je zelf afhankelijk bent van zorg? Kook jij weleens wat extra om een bordje naar een eenzame buurvrouw te kunnen brengen? En wat kunnen we leren van Reizigers (woonwagenbewoners), hoe zorgen zij voor elkaar?

Stichting Thuisgekookt

Verse maaltijden aan huis voor en door buurtgenoten. Stichting Thuisgekookt bemiddelt tussen buurtgenoten zodat er op buurtniveau voor elkaar gezorgd kan worden. Zo werkt de organisatie aan een dragende samenleving, waarin mensen op lokaal niveau basisvoorzieningen zelf organiseren. Daardoor wordt de buurt op micro- en de samenleving op macroniveau socialer, gezonder en duurzamer. En natuurlijk gezelliger! Er zijn momenteel meer dan 20.000 thuiskoks aangesloten en er worden via Stichting Thuisgekookt per jaar ruim 100.000 maaltijden gedeeld. Voor meer informatie klik hier.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen