Repair Café Oosterbeek viert 10-jarig jubileum

Oosterbeek's Repair Café in Felixoord
Oosterbeek's Repair Café in Felixoord
Foto: Repair Café Oosterbeek

Repair Café’s zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden zijn deskundige vrijwilligers aanwezig met reparatiekennis en vaardigheden.

Allerlei specialismes vind je hier: kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, computers etc. Bezoekers nemen hun kapotte “ding” mee en in het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd veel te leren, misschien repareer je het de volgende keer wel zelf. Of neem jij als vrijwilliger eens aan de andere kant van de tafel plaats?

Repair Café Oosterbeek

Repair Café
Oosterbeek’s Repair Café in Felixoord

Het Repair Café Oosterbeek had zijn allereerste editie in 2013 in cultuur en ontmoetingscentrum Kreek. Sindsdien passeerden er meer dan 100 op diverse locaties in Oosterbeek. De afgelopen 10 jaar kregen kledingstukken, huishoudelijke apparaten, fietsen, messen en computers hier een tweede kans. Niet bekend met dit Repair Café?

Kom kennismaken op zaterdag 18 november in Vegetarisch Zorgcentrum Felixoord tussen 13:00 en 16:00 uur

Updaten van je telefoon

Deze keer is er ook aandacht voor het updaten van je telefoon. Krijg jij ook geen updates meer van je telefoon fabrikant? Fabrikanten ondersteunen hun producten maar een beperkte tijd, daarna wordt je geacht een nieuwe te kopen.Toch is het vaak nog steeds mogelijk om updates door te voeren, namelijk door een ander besturingssysteem er op te zetten, een “ROM flashen” heet dat. Alternatieve ROMs worden gemaakt door Android-enthousiastelingen en zijn er in diverse smaken, fancy of juist zo kaal mogelijk. Je huidige telefoon kan nog een stuk langer mee.

Elke 3e zaterdag van de maand is er een Repair Café in Oosterbeek. Wil jij vrijwilliger worden of heb je een andere vraag? Mail via: [email protected]

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen