Terugroepactie Alpina Nylon Spatel om schadelijke vrijkomende stoffen

Foto: A.I.&E. \ EDCO/Productwaarschuwing

Leverancier A.I.&E. is een terugroepactie gestart voor de Alpina Nylon spatel. Het product voldoet niet aan eisen voor veilige voedselbereiding. Er komen te veel stoffen vrij die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.

De terugroepactie geldt voor de nylon spatel van het merk Alpina, met barcode 8711252 14874 8 en batchnummers 2088796 en 2031979. Deze spatels zijn verkocht vanaf juli 2022 in diverse winkels, zowel on- als offline.

Kankerverwekkende stoffen

Uit onderzoek is gebleken dat uit deze spatels te veel primaire aromatische amines vrijkomen. Deze primaire aromatische amines zijn kankerverwekkende stoffen die ontstaan uit zwarte kleurstoffen.

Bij het gebruik van deze spatels kunnen er schadelijke stoffen in het eten komen. Op lange termijn kan dat schadelijk zijn voor de gezondheid. Als je deze spatel(s) hebt, gebruik deze dan niet meer. Je kunt het artikel terugbrengen naar de winkel waar je het hebt gekocht. Het aankoopbedrag krijg je dan terug.

Voor meer informatie over deze terugroepactie kun je contact opnemen met A.I.&E. \ EDCO via telefoonnummer 040 – 250 11 11.

spatel

Bron: A.I.&E. \ EDCO, 16 november 2023

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Bron: Productwaarschuwing.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen