De Oude Herbergh 29e Terras Top 100

Foto: Misset Horeca

Bij de jaarlijkse verkiezing van de Terras Top 100 is de Oosterbeekse Oude Herbergh op de 29e plaats geëindigd. Voor de publieksprijs staan zij zelfs op de 19e plaats.

De Terras Top 100 is een initiatief van Misset Horeca, en wordt sinds 2008 georganiseerd. Horeca bedrijven met een terras kunnen zich hiervoor inschrijven. De publieksprijs kan men behalen door zo veel mogelijk stemmen te krijgen van gasten en bezoekers.

Mystery guests en vakjury

Alle deelnemers krijgen daarnaast bezoek van Mystery guests. Dat zijn mensen die als gast het terras bezoeken en het terrasbezoek op bepaalde punten beoordelen. Van te voren zijn ze specifiek voor dit doel gebrieft. Aan de hand van de ingediende rapporten wordt beoordeeld of het terras door gaat naar de tweede ronde.

Een vakjury neemt de tweede ronde voor hun rekening. Ook zij bezoeken alle terrassen waarbij ook dat bezoek anoniem is. Soms blijken ze toch herkend te worden maar dat wordt niet erg bevonden. De jury gaat er van uit dat bij herkenning er niet ineens ‘een veel beter bedrijf ontstaat’.

De jury bestaat vooral uit winnaars van voorgaande jaren. Mensen met verstand van terrassen dus en die zullen doorgaans met een erg kritisch oog kijken en ervaren. Uiteindelijk is er dan nog een hoofdjury die de uiteindelijke top van 5-6 bedrijven en de grote winnaar kiest.

Daar zat de Oude Herbergh niet bij, maar de 29e plaats is, gezien het aantal terrassen die Nederland rijk is en de uitgebreide jurering, een hele mooie plek! Op hun Facebook laten ze dan ook weten ontzettend blij te zijn met deze plek.

De jury zegt over De Oude Herbergh:

‘Er loopt een drukke weg voor de deur, dus je rijdt er zomaar voorbij. Toch is dit een populair adres bij de vele fiets- en oorlogstoeristen die hier nog jaarlijks naartoe komen.

Het was immers in deze omgeving waar de Slag om Arnhem werd gestreden én verloren door de geallieerden. In het plaatselijke Airborne Museum ‘Hartenstein’ is daarover van alles te zien en te lezen.

Op het terras valt het meteen op dat hier ondernemers aan het roer staan met hart voor hun bedrijf en oog voor detail. De bomen langs het terras zijn goed onderhouden, net als de overkapping van het terras, de deuren en de kozijnen. Het geeft onbewust ook aan dat het de gast hier aan niets zal ontbreken. De bediening loopt er keurig bij in bedrijfskleding en is duidelijk van plan het de gasten optimaal naar de zin te maken. Bij de twee biertjes, goed getapt en lekker koud, vragen we een bordje oude kaas. De blokjes komen op een Delfts blauw bordje en een garnering van tomaat, komkommer en een dressing.

Ons jurylid rept over ‘een fijne en natuurlijke omgang met de gasten. Van de begroeting aan het begin tot het afscheid aan het einde: Top! Een tip voor de eigenaren: Wees zuinig op deze mensen!’”

Oudeherbergh-oosterbeek.nl

De hele lijst met terrassen is hier te vinden.

Dossier:

Reacties

Cookieinstellingen