Hertenkampen kunnen voortbestaan door aanpassing dierenlijst

Foto: DM van Hellesem

Hertenkampen kunnen voortbestaan, meldt demissionair minister Piet Adema (Landbouw). Hij maakt een uitzondering op het aangescherpte houdverbod van hobbydieren voor onder meer dam- en edelherten, vanwege de lange geschiedenis van hertenkampen in Nederland.

Hierdoor kan met die soorten alsnog worden gefokt.

Hobbydierenlijst

Adema besloot eerder dat dieren die niet op de aangescherpte hobbydierenlijst staan niet meer mogen worden aangeschaft. Wel mogen eigenaren een dier houden totdat het is gestorven. Ook hertenkampen mochten volgens het kabinet openblijven totdat het laatste dier overleden zou zijn. De maatregelen zouden op z’n vroegst volgend jaar juli ingaan.

Op dat besluit kwam veel kritiek. Onder meer de provincie Drenthe vroeg Adema om hertenkampen toe te blijven staan, vanwege de lange historie die de provincie ermee heeft. Het hertenkamp in de Drentse hoofdstad Assen bestaat al sinds 1841. De provincie wees ook op hun maatschappelijke waarde, bijvoorbeeld als dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Ook het hertenkamp in Oosterbeek en die bij het Oranje Nassau’s Oord kunnen nu blijven bestaan.

Bron: Nieuws.nl/ANP

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen